Minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS) wil het mes zetten in de lonen van de toplui van de overheidsbedrijven. Dat heeft hij in de Kamer gezegd bij de voorstelling

van zijn beleidsnota.

"Het kan toch niet dat de toplui van de overheidsbedrijven vijf, zes of zeven keer meer verdienen dan de premier van het land", zei Magnette. Hij heeft niet enkel de NMBS-Groep, bpost en Belgacom in gedachten. "Ik ga daarover zo snel mogelijk een voorstel op tafel leggen met mijn collega's Steven Vanackere en Melchior Wathelet."

Als minister van Financiën heeft Vanackere de staatsbank Dexia Bank in portefeuille, terwijl Wathelet als staatssecretaris van

Mobiliteit bevoegd is voor Belgocontrol. Magnette laat momenteel onderzoeken hoe het een en ander in het buitenland is geregeld.

Het zal de managers en bestuurders ook strikt verboden worden om hun loon of andere vergoedingen te incasseren via een

managementvennootschap.

Minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS) wil het mes zetten in de lonen van de toplui van de overheidsbedrijven. Dat heeft hij in de Kamer gezegd bij de voorstelling van zijn beleidsnota. "Het kan toch niet dat de toplui van de overheidsbedrijven vijf, zes of zeven keer meer verdienen dan de premier van het land", zei Magnette. Hij heeft niet enkel de NMBS-Groep, bpost en Belgacom in gedachten. "Ik ga daarover zo snel mogelijk een voorstel op tafel leggen met mijn collega's Steven Vanackere en Melchior Wathelet." Als minister van Financiën heeft Vanackere de staatsbank Dexia Bank in portefeuille, terwijl Wathelet als staatssecretaris van Mobiliteit bevoegd is voor Belgocontrol. Magnette laat momenteel onderzoeken hoe het een en ander in het buitenland is geregeld. Het zal de managers en bestuurders ook strikt verboden worden om hun loon of andere vergoedingen te incasseren via een managementvennootschap.