Voor Milquet zijn personen "die verwijderd zijn van de arbeidsmarkt" mensen die geen werk vinden omdat ze bijvoorbeeld medische of belangrijke psychische problemen hebben. Voor hen moet een aangepaste opvolging voorzien worden, vindt ze.

De minister wil ook het activeringsplan afschaffen voor werklozen die een deeltijdse job beoefenen, als die job ten minste een derde van een voltijdse baan inhoudt. De activering van werklozen die volgens de RVA tot drie keer toe geprobeerd hebben om een job te vinden, moet dan weer versterkt worden.

Het vastleggen van een begeleidingstraject voor werklozen komt volledig in handen van de regionale arbeidsbemiddelingsdiensten VDAB, Actiris en Forem. De RVA gaat enkel na of het contract goed opgevolgd wordt.

Voor Milquet zijn personen "die verwijderd zijn van de arbeidsmarkt" mensen die geen werk vinden omdat ze bijvoorbeeld medische of belangrijke psychische problemen hebben. Voor hen moet een aangepaste opvolging voorzien worden, vindt ze. De minister wil ook het activeringsplan afschaffen voor werklozen die een deeltijdse job beoefenen, als die job ten minste een derde van een voltijdse baan inhoudt. De activering van werklozen die volgens de RVA tot drie keer toe geprobeerd hebben om een job te vinden, moet dan weer versterkt worden. Het vastleggen van een begeleidingstraject voor werklozen komt volledig in handen van de regionale arbeidsbemiddelingsdiensten VDAB, Actiris en Forem. De RVA gaat enkel na of het contract goed opgevolgd wordt.