De "Buffet-rule" van de Amerikaanse president Barack Obama om de belastingschalen in evenwicht te brengen en de miljonairs meer te doen betalen, is door de Amerikaanse Senaat verworpen. De Senaat verwierp de motie met 45 stemmen tegen en 51 stemmen voor. Er waren 60 stemmen van de 100 nodig opdat de motie zou aangenomen worden.

Buffet-rule

President Obama verdedigt sinds september 2011 zijn "Buffet-rule", die erop neerkomt dat jaarlijkse inkomens van meer dan een miljoen dollar voor minstens dertig procent belast zullen worden. Voor inkomens van minder dan 250.000 dollar per jaar blijven de belastingschalen ongewijzigd. Volgens de Democraten zou de maatregel een besparing van minstens 47 miljard dollar over 10 jaar betekenen.

"We zullen zien wie voorstander is dat iedereen rechtvaardig betaalt en wie de miljonairs en miljardairs voor om het even welke prijs wil blijven verdedigen", had de Democraat Charles Schumer gezegd voor de stemming. (Belga/EE)

De "Buffet-rule" van de Amerikaanse president Barack Obama om de belastingschalen in evenwicht te brengen en de miljonairs meer te doen betalen, is door de Amerikaanse Senaat verworpen. De Senaat verwierp de motie met 45 stemmen tegen en 51 stemmen voor. Er waren 60 stemmen van de 100 nodig opdat de motie zou aangenomen worden. Buffet-rule President Obama verdedigt sinds september 2011 zijn "Buffet-rule", die erop neerkomt dat jaarlijkse inkomens van meer dan een miljoen dollar voor minstens dertig procent belast zullen worden. Voor inkomens van minder dan 250.000 dollar per jaar blijven de belastingschalen ongewijzigd. Volgens de Democraten zou de maatregel een besparing van minstens 47 miljard dollar over 10 jaar betekenen. "We zullen zien wie voorstander is dat iedereen rechtvaardig betaalt en wie de miljonairs en miljardairs voor om het even welke prijs wil blijven verdedigen", had de Democraat Charles Schumer gezegd voor de stemming. (Belga/EE)