Zijn grootste fout koppelt Jean-Luc Dehaene aan de Dutroux-zaak. Hij vindt dat er onder zijn premierschap zo veel oog was voor de staatshervorming en de sanering van de begroting om te kunnen toetreden tot de euro, dat aan een aantal maatschappelijke problemen onvoldoende prioriteit is gegeven. "Het gevolg daarvan was dat het slecht functioneren van het gerecht en de politie door de zaak Dutroux een extra scherpe dimensie kreeg. Gelukkig hebben we, omdat dit thema ook was opgenomen in het regeerakkoord en reeds een beetje was voorbereid, snel kunnen reageren. Wat uiteindelijk is uitgemond in de Octopushervorming. "

Een van de grootste frustraties die Dehaene heeft meegemaakt is dan weer de ontsnapping van Dutroux, net in de week dat de euro officieel van start ging. "Mijn collega Romano Prodi, premier in Italië op dat moment, kreeg vuurwerk toen hij weer in zijn land toekwam. Bij ons werd de start van de euro helemaal niet als een evenement gezien en stond alles in het teken van het weglopen van Dutroux."

In Z-Talk Goossens vertelt Jean-Luc Dehaene met wie hij het liefst heeft samengewerkt, wanneer hij zich machteloos voelde, hoe hij zijn emoties onder controle wist te houden en hoe hij van een rebel evolueerde naar één van de hoofdrolspelers van het establishment. (VG)

Z-Talk Goossens vanaf zaterdag 11 uur op Kanaal Z of via deze link

Zijn grootste fout koppelt Jean-Luc Dehaene aan de Dutroux-zaak. Hij vindt dat er onder zijn premierschap zo veel oog was voor de staatshervorming en de sanering van de begroting om te kunnen toetreden tot de euro, dat aan een aantal maatschappelijke problemen onvoldoende prioriteit is gegeven. "Het gevolg daarvan was dat het slecht functioneren van het gerecht en de politie door de zaak Dutroux een extra scherpe dimensie kreeg. Gelukkig hebben we, omdat dit thema ook was opgenomen in het regeerakkoord en reeds een beetje was voorbereid, snel kunnen reageren. Wat uiteindelijk is uitgemond in de Octopushervorming. " Een van de grootste frustraties die Dehaene heeft meegemaakt is dan weer de ontsnapping van Dutroux, net in de week dat de euro officieel van start ging. "Mijn collega Romano Prodi, premier in Italië op dat moment, kreeg vuurwerk toen hij weer in zijn land toekwam. Bij ons werd de start van de euro helemaal niet als een evenement gezien en stond alles in het teken van het weglopen van Dutroux." In Z-Talk Goossens vertelt Jean-Luc Dehaene met wie hij het liefst heeft samengewerkt, wanneer hij zich machteloos voelde, hoe hij zijn emoties onder controle wist te houden en hoe hij van een rebel evolueerde naar één van de hoofdrolspelers van het establishment. (VG)