Gouverneur van de Nationale Bank Luc Coene sluit niet uit dat Griekenland de eurozone verlaat. In een interview met de Financial Times zegt Coene dat een oplossing met Griekenland in de eurozone te verkiezen blijft. Maar als Griekenland zelf niet mee wil, moet een exit mogelijk zijn.

"Idealiter blijven alle lidstaten lid van de club - dat zou voor iedereen het beste zijn - ook voor de Grieken. Maar het is natuurlijk zo dat als een lid beslist dat het er geen belang meer bij heeft om lid te blijven, je het de toelating moet geven om eruit te stappen. Dat maakt deel uit van het democratisch systeem", zegt Coene.

"Laat ons duidelijk zijn: we kunnen de Grieken een heel eind tegemoetkomen, maar als er van Griekse zijde geen of onvoldoende antwoord komt, verandert dat de zaak." (Belga/EE)

Gouverneur van de Nationale Bank Luc Coene sluit niet uit dat Griekenland de eurozone verlaat. In een interview met de Financial Times zegt Coene dat een oplossing met Griekenland in de eurozone te verkiezen blijft. Maar als Griekenland zelf niet mee wil, moet een exit mogelijk zijn. "Idealiter blijven alle lidstaten lid van de club - dat zou voor iedereen het beste zijn - ook voor de Grieken. Maar het is natuurlijk zo dat als een lid beslist dat het er geen belang meer bij heeft om lid te blijven, je het de toelating moet geven om eruit te stappen. Dat maakt deel uit van het democratisch systeem", zegt Coene. "Laat ons duidelijk zijn: we kunnen de Grieken een heel eind tegemoetkomen, maar als er van Griekse zijde geen of onvoldoende antwoord komt, verandert dat de zaak." (Belga/EE)