Dat is te veel eer voor de gewezen minister", meent Tobback, die een lesje geeft in Belgische politiek met een verwijzing naar de "historische dag van 5 juni 2009" als de oorzaak van alle ellende.

Die vrijdag sloot de toenmalige Vlaamse regering een brownfieldconvenant met Uplace NV met als doel de verwaarloosde industriële site te saneren en om te bouwen tot onder meer een winkelcentrum. Twee dagen later waren er Vlaamse verkiezingen.

"Die vrijdag gebeurde een koehandel, waarbij 200 miljoen overheidsgeld werd verdeeld", stelt Tobback. "Minister van Innovatie Patricia Ceysens (Open Vld) kreeg 90 miljoen voor haar Leuvense projecten, zoals imec en Gasthuisberg. Deze steun aan de universiteitsprojecten kreeg uiteraard ook de instemming van CD&V, die op zijn beurt de ontwikkeling van de noord-zuidverbinding in Limburg en infrastructuur in de Kempen bekwam. Omdat de Inspectie van Financiën niet akkoord ging met die uitgaven van de ontslagnemende regering, moest een en ander afgetekend worden door de minister van Begroting en Financiën, Dirk Van Mechelen (Open Vld). Hij eiste en kreeg de goedkeuring van het brownfieldconvenant met Uplace. Zo doet men in ons land aan politiek."

Dat is te veel eer voor de gewezen minister", meent Tobback, die een lesje geeft in Belgische politiek met een verwijzing naar de "historische dag van 5 juni 2009" als de oorzaak van alle ellende. Die vrijdag sloot de toenmalige Vlaamse regering een brownfieldconvenant met Uplace NV met als doel de verwaarloosde industriële site te saneren en om te bouwen tot onder meer een winkelcentrum. Twee dagen later waren er Vlaamse verkiezingen."Die vrijdag gebeurde een koehandel, waarbij 200 miljoen overheidsgeld werd verdeeld", stelt Tobback. "Minister van Innovatie Patricia Ceysens (Open Vld) kreeg 90 miljoen voor haar Leuvense projecten, zoals imec en Gasthuisberg. Deze steun aan de universiteitsprojecten kreeg uiteraard ook de instemming van CD&V, die op zijn beurt de ontwikkeling van de noord-zuidverbinding in Limburg en infrastructuur in de Kempen bekwam. Omdat de Inspectie van Financiën niet akkoord ging met die uitgaven van de ontslagnemende regering, moest een en ander afgetekend worden door de minister van Begroting en Financiën, Dirk Van Mechelen (Open Vld). Hij eiste en kreeg de goedkeuring van het brownfieldconvenant met Uplace. Zo doet men in ons land aan politiek."