Dat schrijft De Standaard vrijdag. Net als hun BBTK-collega's vinden de mandatarissen van de christelijke bediendebond LBC-CNE dat de voorgestelde harmonisering tussen de statuten van arbeiders en bedienden veel te nadelig uitvalt voor de bedienden.

De Waalse CNE-vleugel heeft al openlijk zijn neen-stem aangekondigd. En bij de Vlaamse LBC-vleugel zal allicht hetzelfde gebeuren.Ook binnen het ACV dreigt een heuse communautaire breuklijn boven water te komen, met enerzijds een nipte meerderheid in Vlaanderen voor het akkoord en een stevige meerderheid tegen in Wallonië.

Voor ACV-voorzitter Luc Cortebeeck is een afwijzing van het akkoord dat hijzelf als "het best haalbare" heeft omschreven, een ware nachtmerrie. In een poging om op de tegenstanders in te praten heeft Cortebeeck woensdag in een mail zijn 3.000 mandatarissen met aandrang gevraagd om goed na te denken over de plus- en minpunten van het akkoord, "maar ook over de minpunten van een afwijzing van het akkoord".

Hij haalt - zonder ze bij naam te noemen - zwaar uit naar de tegenstanders van het akkoord in het ABVV.De opmerkelijke demarche van Cortebeeck is bij LBC, de bediendebond van het ACV, echter in het verkeerde keelgat geschoten.

LBC-topman Ferre Wyckmans heeft donderdag een mail naar alle leden van zijn centrale gestuurd. Daarin veroordeelt hij in scherpe bewoordingen de toon van de brief van de nationale top.

Dat schrijft De Standaard vrijdag. Net als hun BBTK-collega's vinden de mandatarissen van de christelijke bediendebond LBC-CNE dat de voorgestelde harmonisering tussen de statuten van arbeiders en bedienden veel te nadelig uitvalt voor de bedienden. De Waalse CNE-vleugel heeft al openlijk zijn neen-stem aangekondigd. En bij de Vlaamse LBC-vleugel zal allicht hetzelfde gebeuren.Ook binnen het ACV dreigt een heuse communautaire breuklijn boven water te komen, met enerzijds een nipte meerderheid in Vlaanderen voor het akkoord en een stevige meerderheid tegen in Wallonië. Voor ACV-voorzitter Luc Cortebeeck is een afwijzing van het akkoord dat hijzelf als "het best haalbare" heeft omschreven, een ware nachtmerrie. In een poging om op de tegenstanders in te praten heeft Cortebeeck woensdag in een mail zijn 3.000 mandatarissen met aandrang gevraagd om goed na te denken over de plus- en minpunten van het akkoord, "maar ook over de minpunten van een afwijzing van het akkoord". Hij haalt - zonder ze bij naam te noemen - zwaar uit naar de tegenstanders van het akkoord in het ABVV.De opmerkelijke demarche van Cortebeeck is bij LBC, de bediendebond van het ACV, echter in het verkeerde keelgat geschoten. LBC-topman Ferre Wyckmans heeft donderdag een mail naar alle leden van zijn centrale gestuurd. Daarin veroordeelt hij in scherpe bewoordingen de toon van de brief van de nationale top.