Dat schrijft De Tijd, die bericht over de studie die het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) van de postsector maakte.

Volgens die studie zijn de licentievoorwaarden voor nieuwkomers te streng. Ze worden verplicht te werken met mensen in dienstverband en niet met zelfstandigen. Ook operationeel worden ze aan te strenge regels onderworpen. Ze moeten na vijf jaar in elk van de drie gewesten 80 procent van het grondgebied dekken en na twee jaar twee keer per week post uitreiken.

De studie pleit voor een opheffing van die strenge regels en vraagt dat concurrenten in zekere mate toegang krijgen tot de infrastructuur van Bpost. De adviezen zijn aan de overheid voorgelegd. "We hopen dat ze er rekening mee houdt (...) Als de regelgeving zo blijft, is de kans klein dat er echte concurrentie komt", aldus de studie.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd, die bericht over de studie die het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) van de postsector maakte. Volgens die studie zijn de licentievoorwaarden voor nieuwkomers te streng. Ze worden verplicht te werken met mensen in dienstverband en niet met zelfstandigen. Ook operationeel worden ze aan te strenge regels onderworpen. Ze moeten na vijf jaar in elk van de drie gewesten 80 procent van het grondgebied dekken en na twee jaar twee keer per week post uitreiken. De studie pleit voor een opheffing van die strenge regels en vraagt dat concurrenten in zekere mate toegang krijgen tot de infrastructuur van Bpost. De adviezen zijn aan de overheid voorgelegd. "We hopen dat ze er rekening mee houdt (...) Als de regelgeving zo blijft, is de kans klein dat er echte concurrentie komt", aldus de studie.(Belga/RR)