Het loonakkoord werd met 55 procent van de stemmen verworpen, meldt de liberale vakbond. ACLVB-voorzitter Jan Vercamst verklaart in een persbericht de stem van de afgevaardigden te respecteren. "Ik wist dat het een dubbeltje op zijn kant was. Tijdens de lokale informatierondes waren er enkele belangrijke groepen die zich echt niet konden vinden in het voorontwerp", luidt het.

Bij de liberale vakbond is het nationaal comité de enige plaats waar gestemd wordt. Er zijn geen stemmingen vooraf per regio of per centrale. Tijdens de debatten voor de stemming had Vercamst nog voor een goedkeuring gepleit.

De liberale vakbond is het eerste lid van de Groep van Tien die het ontwerp van interprofessioneel akkoord afkeurt. De verscheidene werkgeversorganisaties schaarden zich er wel achter, net als de christelijke vakbond ACV.

Vrijdagnamiddag buigt het federaal comité van de socialistische vakbond ABVV zich over de tekst. Algemeen wordt verwacht dat daar het loonakkoord naar de prullenmand wordt verwezen.

Het loonakkoord werd met 55 procent van de stemmen verworpen, meldt de liberale vakbond. ACLVB-voorzitter Jan Vercamst verklaart in een persbericht de stem van de afgevaardigden te respecteren. "Ik wist dat het een dubbeltje op zijn kant was. Tijdens de lokale informatierondes waren er enkele belangrijke groepen die zich echt niet konden vinden in het voorontwerp", luidt het. Bij de liberale vakbond is het nationaal comité de enige plaats waar gestemd wordt. Er zijn geen stemmingen vooraf per regio of per centrale. Tijdens de debatten voor de stemming had Vercamst nog voor een goedkeuring gepleit. De liberale vakbond is het eerste lid van de Groep van Tien die het ontwerp van interprofessioneel akkoord afkeurt. De verscheidene werkgeversorganisaties schaarden zich er wel achter, net als de christelijke vakbond ACV.Vrijdagnamiddag buigt het federaal comité van de socialistische vakbond ABVV zich over de tekst. Algemeen wordt verwacht dat daar het loonakkoord naar de prullenmand wordt verwezen.