Na kritiek van bpost-ceo Koen Van Gerven haalt ook huidig minister van Overheidsbedrijven Alexander De Croo uit naar Labille. "De heer Labille heeft vrijdag (foutieve) informatie gelekt en had daar slechts een doel mee voor ogen: een staking doen starten bij bpost. Dat is mislukt", aldus De Croo aan Radio 1. Ook op Twitter is Labille kop van Jut.

Labille moet het dus ontgelden. De gewezen minister van Overheidsbedrijven had vrijdag gezegd dat een verkoop van een deel van het overheidsbelang in het postbedrijf zeer nakende was. Hij sprak van "een kwestie van uren". Dat leidde tot speculatie en het schorsen van de aandelen bpost en PostNL.

'Not amused'

"Hij had slechts een doel voor ogen: een staking doen starten bij bpost"

Van Gerven was 'not amused' met die uitlatingen van Labille. "Ik weet niet wat hij daarmee bedoeld heeft, maar in dergelijke dossiers is grote discretie vereist. Zijn uitlatingen waren totaal misplaatst, en dat weet hij zelf ook", zo zei Van Gerven aan Belga.

Huidig minister van Overheidsbedrijven Alexander De Croo sluit zich aan bij die kritiek. "De heer Jean-Pascal Labille draagt een enorme verantwoordelijkheid. Er bestaan regels en wetten met betrekking tot het verspreiden van geprivilegieerde informatie. De wetten zijn voor iedereen", aldus De Croo. "De heer Labille heeft vrijdag (foutieve) informatie gelekt en had daar slechts een doel mee voor ogen: een staking doen starten bij bpost. Dat is mislukt".

In De Ochtend voegde De Croo er nog aan toe dat Labille volgens hem bewust onrust wilde stoken. "De informatie was fout, want de overheid heeft geen enkele intentie om haar aandelen in Bpost te verkopen, juist het tegenovergestelde. De enige bedoeling was om een staking te veroorzaken. Voor socialistische partijen die zeggen dat ze niets met de stakingen te maken hebben, denk ik dat de maskers dan afvallen", aldus De Croo.

Ook N-VA reageert furieus

Ook op Twitter krijgt Labille de zwarte piet toegespeeld, met name uit N-VA-hoek. Zo tweet N-VA-voorzitter Bart De Wever: "Terwijl #Begov hervormt, saboteert @PSofficiel de Vooruitgang door met onze welvaart te spelen, jobs te vernietigen", met daarbij een foto van Jean-Pascale Labille. N-VA-staatssecretaris Theo Francken: "Vanuit de Franstalige Voorzorg de overheidszakendeal vh jaar verbrodden. Il faut le faire. #LePS #jaloezie #labiel"

Ook andere N-VA-politici sparen hun kritiek op Labille niet: "Je hebt dom, onverantwoord en in overtreffende trap Labille. PS politiek boven bedrijfsbelang en jobs", tweet Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA).

Zijn partijgenoot en Kamerlid Peter Dedecker bestempelt Labille als een "pipo" en Vlaams parlementslid Peter Persyn (N-VA) tweet: "Labille wellicht #labiel en dus #ontoerekeningsvatbaar". (Belga/NS)

Na kritiek van bpost-ceo Koen Van Gerven haalt ook huidig minister van Overheidsbedrijven Alexander De Croo uit naar Labille. "De heer Labille heeft vrijdag (foutieve) informatie gelekt en had daar slechts een doel mee voor ogen: een staking doen starten bij bpost. Dat is mislukt", aldus De Croo aan Radio 1. Ook op Twitter is Labille kop van Jut. Labille moet het dus ontgelden. De gewezen minister van Overheidsbedrijven had vrijdag gezegd dat een verkoop van een deel van het overheidsbelang in het postbedrijf zeer nakende was. Hij sprak van "een kwestie van uren". Dat leidde tot speculatie en het schorsen van de aandelen bpost en PostNL. Van Gerven was 'not amused' met die uitlatingen van Labille. "Ik weet niet wat hij daarmee bedoeld heeft, maar in dergelijke dossiers is grote discretie vereist. Zijn uitlatingen waren totaal misplaatst, en dat weet hij zelf ook", zo zei Van Gerven aan Belga.Huidig minister van Overheidsbedrijven Alexander De Croo sluit zich aan bij die kritiek. "De heer Jean-Pascal Labille draagt een enorme verantwoordelijkheid. Er bestaan regels en wetten met betrekking tot het verspreiden van geprivilegieerde informatie. De wetten zijn voor iedereen", aldus De Croo. "De heer Labille heeft vrijdag (foutieve) informatie gelekt en had daar slechts een doel mee voor ogen: een staking doen starten bij bpost. Dat is mislukt". In De Ochtend voegde De Croo er nog aan toe dat Labille volgens hem bewust onrust wilde stoken. "De informatie was fout, want de overheid heeft geen enkele intentie om haar aandelen in Bpost te verkopen, juist het tegenovergestelde. De enige bedoeling was om een staking te veroorzaken. Voor socialistische partijen die zeggen dat ze niets met de stakingen te maken hebben, denk ik dat de maskers dan afvallen", aldus De Croo. Ook op Twitter krijgt Labille de zwarte piet toegespeeld, met name uit N-VA-hoek. Zo tweet N-VA-voorzitter Bart De Wever: "Terwijl #Begov hervormt, saboteert @PSofficiel de Vooruitgang door met onze welvaart te spelen, jobs te vernietigen", met daarbij een foto van Jean-Pascale Labille. N-VA-staatssecretaris Theo Francken: "Vanuit de Franstalige Voorzorg de overheidszakendeal vh jaar verbrodden. Il faut le faire. #LePS #jaloezie #labiel" Ook andere N-VA-politici sparen hun kritiek op Labille niet: "Je hebt dom, onverantwoord en in overtreffende trap Labille. PS politiek boven bedrijfsbelang en jobs", tweet Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA). Zijn partijgenoot en Kamerlid Peter Dedecker bestempelt Labille als een "pipo" en Vlaams parlementslid Peter Persyn (N-VA) tweet: "Labille wellicht #labiel en dus #ontoerekeningsvatbaar". (Belga/NS)