Kris Peeters zet de aanval in tegen oplichters. De CD&V-minister van Consumentenzaken heeft een actieplan klaar voor de Economische Inspectie, om inbreuken vanaf volgend jaar intensiever op te sporen, schrijft Het Laatste Nieuws.

Verkopers die bij je thuis aanbellen of die je bijvoorbeeld aanspreken op een beurs, zullen zich in de toekomst volledig kenbaar moeten maken.

Slachtoffers van oplichting zullen ook makkelijker dubieuze praktijken kunnen melden. Zo komt er één centraal registratiepunt, waar je online of per telefoon kan aangeven dat je van een bepaald telefoonnummer geen marketing-sms'jes meer wilt ontvangen.

Ook voor fraude wordt een centraal meldpunt opgericht. (Belga/SD)

Verkopers die bij je thuis aanbellen of die je bijvoorbeeld aanspreken op een beurs, zullen zich in de toekomst volledig kenbaar moeten maken. Slachtoffers van oplichting zullen ook makkelijker dubieuze praktijken kunnen melden. Zo komt er één centraal registratiepunt, waar je online of per telefoon kan aangeven dat je van een bepaald telefoonnummer geen marketing-sms'jes meer wilt ontvangen. Ook voor fraude wordt een centraal meldpunt opgericht. (Belga/SD)