"Als we niet verder handelen, dan zal onze industrie verdwijnen. En met die industrie ook onze welvaart." Vlaams minister-president Kris Peeters sprak klare taal aan het slot van de Nieuw Industrieel Ondernemen Happening in de Antwerpse Waagnatie, waar donderdag en vrijdag achthonderd ondernemers, ceo's en leden van het middenveld debatteerden over innovatie in Vlaanderen.

"Ook de volgende regering zal moeten kiezen voor het Nieuw Industrieel Ondernemen als het wil kiezen voor de welvaart van Vlaanderen", verduidelijkte de minister-president. Volgens Peeters blijft de industrie de grootste innovator en de grootste exporteur. Bovendien blijft het de belangrijkste hefboom voor de jobs van morgen, luidde het.

Donderdag, tijdens de 'managersavond' van het evenement, verklaarde Peeters al dat 'de globalisering en de economische crisis iedereen duidelijk hebben gemaakt dat het productiviteitsgeloof nu finaal achterhaald is'. "De wereld van 2014 lijkt in niets nog op die van 1913", zei hij in een verwijzing naar de innovatie van Henry Ford. "Als we onze industrie willen behouden en versterken in de 21ste eeuw, dan moeten we dus op zoek naar nieuwe antwoorden op de nieuwe uitdagingen. Dan moeten we op zoek naar de lopende band van deze tijd."

Ondanks de waarschuwingen die hij uitte, blijkt Peeters ervan overtuigd dat Vlaanderen momenteel als voorbeeld dient voor Europa:"Heel Europa kopieert vandaag de oplossingen die wij naar voren schuiven. En met reden."

Tijdens het evenement vond ook een jobbeurs plaats. Daar werden 600 vacatures en stageplaatsen in de innovatieve industrie voorgesteld aan 750 geïnteresseerden. (Belga/BO)

"Als we niet verder handelen, dan zal onze industrie verdwijnen. En met die industrie ook onze welvaart." Vlaams minister-president Kris Peeters sprak klare taal aan het slot van de Nieuw Industrieel Ondernemen Happening in de Antwerpse Waagnatie, waar donderdag en vrijdag achthonderd ondernemers, ceo's en leden van het middenveld debatteerden over innovatie in Vlaanderen. "Ook de volgende regering zal moeten kiezen voor het Nieuw Industrieel Ondernemen als het wil kiezen voor de welvaart van Vlaanderen", verduidelijkte de minister-president. Volgens Peeters blijft de industrie de grootste innovator en de grootste exporteur. Bovendien blijft het de belangrijkste hefboom voor de jobs van morgen, luidde het. Donderdag, tijdens de 'managersavond' van het evenement, verklaarde Peeters al dat 'de globalisering en de economische crisis iedereen duidelijk hebben gemaakt dat het productiviteitsgeloof nu finaal achterhaald is'. "De wereld van 2014 lijkt in niets nog op die van 1913", zei hij in een verwijzing naar de innovatie van Henry Ford. "Als we onze industrie willen behouden en versterken in de 21ste eeuw, dan moeten we dus op zoek naar nieuwe antwoorden op de nieuwe uitdagingen. Dan moeten we op zoek naar de lopende band van deze tijd." Ondanks de waarschuwingen die hij uitte, blijkt Peeters ervan overtuigd dat Vlaanderen momenteel als voorbeeld dient voor Europa:"Heel Europa kopieert vandaag de oplossingen die wij naar voren schuiven. En met reden." Tijdens het evenement vond ook een jobbeurs plaats. Daar werden 600 vacatures en stageplaatsen in de innovatieve industrie voorgesteld aan 750 geïnteresseerden. (Belga/BO)