De Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietbeoordeling voor Nederland verlaagd. De kredietbeoordeling gaat van AAA met een negatief vooruitzicht naar AA+ met een stabiele verwachting.

S&P verlaagde de beoordeling onder meer vanwege de zwakker dan verwachte economische groeivooruitzichten. Daarbij neemt de groei van het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking in een lager tempo toe dan in vergelijkbare landen.

Het stabiele vooruitzicht van de kredietbeoordelaar is gebaseerd op "politieke consensus ten opzichte van het indammen van de staatsschuld en tekorten". (Belga/EE)

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietbeoordeling voor Nederland verlaagd. De kredietbeoordeling gaat van AAA met een negatief vooruitzicht naar AA+ met een stabiele verwachting. S&P verlaagde de beoordeling onder meer vanwege de zwakker dan verwachte economische groeivooruitzichten. Daarbij neemt de groei van het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking in een lager tempo toe dan in vergelijkbare landen. Het stabiele vooruitzicht van de kredietbeoordelaar is gebaseerd op "politieke consensus ten opzichte van het indammen van de staatsschuld en tekorten". (Belga/EE)