Sinds 2007 richt de VDAB zijn beroepsopleidingen bijna uitsluitend op knelpuntberoepen. In het kader van de loonakkoorden werd daar de afgelopen jaren zelfs nog extra op ingezet.

Maar zes maanden na de opleiding blijkt amper 55,9 procent in dat beroep aan de slag. Dat blijkt uit een effectmeting van de knelpuntopleidingen van de VDAB, waarover De Tijd bericht.

Stages maken het verschil
Voor sommige opleidingen gaat het om een op de drie. Een kwart is nog helemaal niet aan de slag. In de bouw, de dienstensector en de sector van de industriële automatisering loopt dat op tot een derde.

Volgens De Tijd maken stages een groot verschil. Wie een stage volgt, heeft meer kans om in het aangeleerde beroep aan de slag te gaan.

De Vlaamse regeringspartij CD&V wil daarom in elke knelpuntopleiding van de VDAB een stage integreren. (Belga/TE)

Sinds 2007 richt de VDAB zijn beroepsopleidingen bijna uitsluitend op knelpuntberoepen. In het kader van de loonakkoorden werd daar de afgelopen jaren zelfs nog extra op ingezet. Maar zes maanden na de opleiding blijkt amper 55,9 procent in dat beroep aan de slag. Dat blijkt uit een effectmeting van de knelpuntopleidingen van de VDAB, waarover De Tijd bericht. Stages maken het verschil Voor sommige opleidingen gaat het om een op de drie. Een kwart is nog helemaal niet aan de slag. In de bouw, de dienstensector en de sector van de industriële automatisering loopt dat op tot een derde. Volgens De Tijd maken stages een groot verschil. Wie een stage volgt, heeft meer kans om in het aangeleerde beroep aan de slag te gaan. De Vlaamse regeringspartij CD&V wil daarom in elke knelpuntopleiding van de VDAB een stage integreren. (Belga/TE)