In een interview in De Standaard en Het Nieuwsblad noemt Karel Van Eetvelt, de topman van ondernemersorganisatie Unizo, een milieuvergunning voor Uplace 'onverantwoord'. Toch ligt het lot van Uplace in handen van de Vlaamse regering en de bevoegde minister Joke Schauvliege (CD&V) om dat te beslissen.

Intussen gaat Unizo alle juridische stappen tegen het licht houden om in beroep te gaan tegen een mogelijke vergunning voor het megacomplex. "Er zijn voldoende argumenten om de vergunning te weigeren, zoals het niet vervullen van de mobiliteitsvoorwaarden. Laat de rechterlijke macht maar bepalen of de regels correct gevolgd zijn," aldus van Eetvelt.

Volgens de Unizo-topman is de situatie nochtans duidelijk: "Het project in Machelen voldoet niet aan de wettelijke voorwaarden om een milieuvergunning te krijgen." Van Eetvelt verwijst in dat verband naar het negatief advies van de administratie van Schauvliege. "De minister zal verdorie straf uit de hoek moeten komen om het tegendeel te bewijzen," zegt Van Eetvelt. Volgens Van Eetvelt zijn de tegenargumenten nu eenmaal té sterk, té overtuigend om zomaar naast zich neer te leggen. "Bij een positief oordeel van de minister ten voordele van Uplace gaat Unizo in beroep", besluit Van Eetvelt. (Belga/BO)

In een interview in De Standaard en Het Nieuwsblad noemt Karel Van Eetvelt, de topman van ondernemersorganisatie Unizo, een milieuvergunning voor Uplace 'onverantwoord'. Toch ligt het lot van Uplace in handen van de Vlaamse regering en de bevoegde minister Joke Schauvliege (CD&V) om dat te beslissen. Intussen gaat Unizo alle juridische stappen tegen het licht houden om in beroep te gaan tegen een mogelijke vergunning voor het megacomplex. "Er zijn voldoende argumenten om de vergunning te weigeren, zoals het niet vervullen van de mobiliteitsvoorwaarden. Laat de rechterlijke macht maar bepalen of de regels correct gevolgd zijn," aldus van Eetvelt. Volgens de Unizo-topman is de situatie nochtans duidelijk: "Het project in Machelen voldoet niet aan de wettelijke voorwaarden om een milieuvergunning te krijgen." Van Eetvelt verwijst in dat verband naar het negatief advies van de administratie van Schauvliege. "De minister zal verdorie straf uit de hoek moeten komen om het tegendeel te bewijzen," zegt Van Eetvelt. Volgens Van Eetvelt zijn de tegenargumenten nu eenmaal té sterk, té overtuigend om zomaar naast zich neer te leggen. "Bij een positief oordeel van de minister ten voordele van Uplace gaat Unizo in beroep", besluit Van Eetvelt. (Belga/BO)