Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker betreurt dat hij nog geen alternatief hervormingsvoorstel heeft ontvangen van de Griekse regering. Dat zei hij in de marge van de G7-top in de Duitse deelstaat Beieren.

"Mijn vriend Alexis Tsipras heeft me beloofd dat hij me tegen (afgelopen) donderdagavond een alternatief voorstel zou voorleggen. Ik heb nooit een alternatief ontvangen", zei Jean-Claude Juncker.

Griekenland onderhandelt al een maand met de internationale geldschieters (de Europese Unie, het IMF en de Europese Centrale Bank) over een miljard aan financiële hulp in ruil voor structurele hervormingen.

In De Zevende Dag (VRT) herhaalde de Belgische minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) dat Griekenland zich aan de spelregels van de muntunie moet houden. "De monetaire unie is gebaseerd op afspraken en discipline. Als we nu ingaan op wat Griekenland vraagt, zullen andere landen zich niet meer geroepen voelen om afspraken na te leven. Dan zetten we op termijn de toekomst van de hele monetaire unie op het spel", zei hij.

"Wij blijven bereid om te onderhandelen, maar dan wel binnen het kader van het eerder overeengekomen programma." (Belga/SD)

"Mijn vriend Alexis Tsipras heeft me beloofd dat hij me tegen (afgelopen) donderdagavond een alternatief voorstel zou voorleggen. Ik heb nooit een alternatief ontvangen", zei Jean-Claude Juncker. Griekenland onderhandelt al een maand met de internationale geldschieters (de Europese Unie, het IMF en de Europese Centrale Bank) over een miljard aan financiële hulp in ruil voor structurele hervormingen. In De Zevende Dag (VRT) herhaalde de Belgische minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) dat Griekenland zich aan de spelregels van de muntunie moet houden. "De monetaire unie is gebaseerd op afspraken en discipline. Als we nu ingaan op wat Griekenland vraagt, zullen andere landen zich niet meer geroepen voelen om afspraken na te leven. Dan zetten we op termijn de toekomst van de hele monetaire unie op het spel", zei hij. "Wij blijven bereid om te onderhandelen, maar dan wel binnen het kader van het eerder overeengekomen programma." (Belga/SD)