In een volgende regering wordt het doelgroepenbeleid regionale materie en zullen de sociale partners in de sociaaleconomische raad voor Vlaanderen de Vlaamse regering adviseren.

"Vroeger onderhandelden wij bij een loonakkoord over 30 miljoen, nu over 8 miljard. Wij spelen dus in een totaal andere liga," benadrukt Libeer. "Wij willen een systeem dat veel transparanter en eenvoudiger is. Het kan niet zijn dat de 33 banenplannen die er vandaag bestaan, overleven."

Jo Libeer weerlegt ook de kritiek als zouden de VOKA-voorstellen naar aanleiding van de verkiezingen "wereldvreemd" zijn. Hij maakt een rapport op van de Vlaamse en federale regering en kijkt terug op enkele jaren als gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse werkgeversorganisatie VOKA.

Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of via deze link

In een volgende regering wordt het doelgroepenbeleid regionale materie en zullen de sociale partners in de sociaaleconomische raad voor Vlaanderen de Vlaamse regering adviseren. "Vroeger onderhandelden wij bij een loonakkoord over 30 miljoen, nu over 8 miljard. Wij spelen dus in een totaal andere liga," benadrukt Libeer. "Wij willen een systeem dat veel transparanter en eenvoudiger is. Het kan niet zijn dat de 33 banenplannen die er vandaag bestaan, overleven." Jo Libeer weerlegt ook de kritiek als zouden de VOKA-voorstellen naar aanleiding van de verkiezingen "wereldvreemd" zijn. Hij maakt een rapport op van de Vlaamse en federale regering en kijkt terug op enkele jaren als gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse werkgeversorganisatie VOKA. Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of via deze link