De Japanse premier Shinzo Abe, wiens partij zondag een klinkende verkiezingsoverwinning haalde, heeft maandag beloofd om snel met een nieuw economisch relanceplan te komen. "We gaan tegen het einde van het jaar de maatregelen voor economische steun voorbereiden", aldus Abe tijdens een persconferentie, zonder meer details te geven.

"De sterke steun van het volk zet mij aan om voort te gaan op de ingeslagen weg", aldus Abe, die herhaalde dat "er hoe dan ook geen andere weg is."

Volgens de Japanse premier heerste er twee jaar geleden, toen hij aan de macht kwam, een "sombere en zware sfeer, die er ondertussen niet meer is", dankzij zijn economische beleid. "De vlucht van bedrijven door de sterke yen is geëindigd en we hebben jobs gecreëerd. Maar er liggen nog moeilijkheden en problemen voor ons." (Belga/NS)

De Japanse premier Shinzo Abe, wiens partij zondag een klinkende verkiezingsoverwinning haalde, heeft maandag beloofd om snel met een nieuw economisch relanceplan te komen. "We gaan tegen het einde van het jaar de maatregelen voor economische steun voorbereiden", aldus Abe tijdens een persconferentie, zonder meer details te geven. "De sterke steun van het volk zet mij aan om voort te gaan op de ingeslagen weg", aldus Abe, die herhaalde dat "er hoe dan ook geen andere weg is." Volgens de Japanse premier heerste er twee jaar geleden, toen hij aan de macht kwam, een "sombere en zware sfeer, die er ondertussen niet meer is", dankzij zijn economische beleid. "De vlucht van bedrijven door de sterke yen is geëindigd en we hebben jobs gecreëerd. Maar er liggen nog moeilijkheden en problemen voor ons." (Belga/NS)