Patel speelde de afgelopen jaren een belangrijke rol bij de hervormingen van de Indiase centrale bank, die onder leiding van Rajan werden doorgevoerd. Daarbij werd een officiële doelstelling voor het niveau van de inflatie ingevoerd en werd de hoge schuldenlast van de banken in het land aangepakt.

Rajan maakte de afgelopen jaren veel tegenstanders in de regering van India, door zich uit te spreken over de misstanden die hij zag in de economie van het land. Hoewel de 52-jarige Patel de meeste ideeën van Rajan onderschrijft, staat hij volgens kenners dichter bij de partij van premier Narendra Modi dan de voormalige topeconoom van het International Monetair Fonds (IMF).

Patel speelde de afgelopen jaren een belangrijke rol bij de hervormingen van de Indiase centrale bank, die onder leiding van Rajan werden doorgevoerd. Daarbij werd een officiële doelstelling voor het niveau van de inflatie ingevoerd en werd de hoge schuldenlast van de banken in het land aangepakt. Rajan maakte de afgelopen jaren veel tegenstanders in de regering van India, door zich uit te spreken over de misstanden die hij zag in de economie van het land. Hoewel de 52-jarige Patel de meeste ideeën van Rajan onderschrijft, staat hij volgens kenners dichter bij de partij van premier Narendra Modi dan de voormalige topeconoom van het International Monetair Fonds (IMF).