Met zijn opgetrokken schouders en langzame, weloverwogen stappen, oogt Panagiotis Vavougios verre van indrukwekkend. Maar deze 82-jarige blijkt een speler van formaat op het straattoneel, waar het Griekse verzet tegen de eisen van de internationale kredietverstrekkers broeit.

Bij een straatprotest in het centrum van Athene eerder deze week, stroomden duizenden gepensioneerden, zwaaiend met spandoeken en vlaggen met de afbeelding van Che Guevara, samen naar het Griekse Parlement om hun eisen kracht bij te zetten.

Aan het hoofd van de betoging marcheerde ene Panagiotis. De 82-jarige hield een gepassioneerde toespraak met de luide belofte niet te zullen buigen voor de dreigementen van de schuldeisers, die de Griekse pensioenen met ongeveer 2 miljard euro willen afromen.

(Bloomberg/BO)

Met zijn opgetrokken schouders en langzame, weloverwogen stappen, oogt Panagiotis Vavougios verre van indrukwekkend. Maar deze 82-jarige blijkt een speler van formaat op het straattoneel, waar het Griekse verzet tegen de eisen van de internationale kredietverstrekkers broeit.Bij een straatprotest in het centrum van Athene eerder deze week, stroomden duizenden gepensioneerden, zwaaiend met spandoeken en vlaggen met de afbeelding van Che Guevara, samen naar het Griekse Parlement om hun eisen kracht bij te zetten.Aan het hoofd van de betoging marcheerde ene Panagiotis. De 82-jarige hield een gepassioneerde toespraak met de luide belofte niet te zullen buigen voor de dreigementen van de schuldeisers, die de Griekse pensioenen met ongeveer 2 miljard euro willen afromen.(Bloomberg/BO)