Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal de evolutie van de toestand in Griekenland en "in de buurlanden" aandachtig opvolgen en houdt zich klaar om indien nodig "bijstand" te verlenen. Dit heeft algemeen directrice Christine Lagarde verklaard.

'Evenwichtige aanpak nodig'

"De komende dagen worden belangrijk (...) Het IMF zal (...) de toestand in Griekenland en zijn buurlanden blijven opvolgen en houdt zich klaar om indien nodig bijstand te verlenen", aldus de IMF-topvrouw. Ze zei "ontgoocheld" te zijn over de mislukking van de gesprekken tussen Athene en zijn schuldeisers.

De Griekse schuldencrisis vraagt om een evenwichtige aanpak, die zorgt voor economische groei en een houdbare schuldenlast in Griekenland, aldus nog de IMF-topvrouw.

De Griekse overheid moet uiterlijk dinsdag 1,5 miljard euro overmaken aan het IMF, maar lijkt zonder nieuwe leningen niet aan die verplichting te kunnen voldoen. Doordat er geen akkoord werd gesloten over verlenging loopt het huidige steunprogramma van de eurolanden voor Griekenland dinsdag af. (Belga/WB)

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal de evolutie van de toestand in Griekenland en "in de buurlanden" aandachtig opvolgen en houdt zich klaar om indien nodig "bijstand" te verlenen. Dit heeft algemeen directrice Christine Lagarde verklaard. "De komende dagen worden belangrijk (...) Het IMF zal (...) de toestand in Griekenland en zijn buurlanden blijven opvolgen en houdt zich klaar om indien nodig bijstand te verlenen", aldus de IMF-topvrouw. Ze zei "ontgoocheld" te zijn over de mislukking van de gesprekken tussen Athene en zijn schuldeisers. De Griekse schuldencrisis vraagt om een evenwichtige aanpak, die zorgt voor economische groei en een houdbare schuldenlast in Griekenland, aldus nog de IMF-topvrouw. De Griekse overheid moet uiterlijk dinsdag 1,5 miljard euro overmaken aan het IMF, maar lijkt zonder nieuwe leningen niet aan die verplichting te kunnen voldoen. Doordat er geen akkoord werd gesloten over verlenging loopt het huidige steunprogramma van de eurolanden voor Griekenland dinsdag af. (Belga/WB)