Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft het licht op groen gezet voor 130 miljoen dollar financiële noodhulp voor Guinea, Liberia en Sierra Leone in hun strijd tegen ebola.

Het IMF maakt met onmiddellijke ingang 41 miljoen dollar vrij voor Guinea, 49 miljoen dollar voor Liberia en 40 miljoen dollar voor Sierra Leone.

"Het IMF werkt hard met de autoriteiten van de getroffen landen om ervoor te zorgen dat de uitbraak van ebola snel onder controle gebracht kan worden en om steun te bieden bij de economische heropbouw die moet volgen", aldus IMF-topvrouw Christine Lagarde. (Belga/WB)

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft het licht op groen gezet voor 130 miljoen dollar financiële noodhulp voor Guinea, Liberia en Sierra Leone in hun strijd tegen ebola.Het IMF maakt met onmiddellijke ingang 41 miljoen dollar vrij voor Guinea, 49 miljoen dollar voor Liberia en 40 miljoen dollar voor Sierra Leone. "Het IMF werkt hard met de autoriteiten van de getroffen landen om ervoor te zorgen dat de uitbraak van ebola snel onder controle gebracht kan worden en om steun te bieden bij de economische heropbouw die moet volgen", aldus IMF-topvrouw Christine Lagarde. (Belga/WB)