De groei van de wereldeconomie zal in de tweede helft van dit jaar aantrekken en verder versnellen in 2015. Het groeitempo zal waarschijnlijk echter wel lager uitvallen dan eerder gedacht. Dat heeft directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gezegd op een bijeenkomst in het Zuid-Franse Aix-en-Provence.

Volgens Lagarde wordt het groeitempo onder meer geremd door de zwakkere groei van investeringen. Het IMF komt later deze maand met zijn nieuwe groeiramingen naar buiten. Lagarde zei dat die prognoses iets zullen verschillen van de verwachtingen die in april werden gepubliceerd. Toen ging het fonds uit van een wereldwijde groei met 3,6 procent dit jaar en 3,9 procent volgend jaar.

De IMF-directeur liet verder weten dat ze verwacht dat de Chinese economie geen scherpe groeivertraging zal laten zien. Lagarde denkt dat de tweede economie van de wereld dit jaar een vooruitgang optekent van 7 tot 7,5 procent. (Belga/AVE)

De groei van de wereldeconomie zal in de tweede helft van dit jaar aantrekken en verder versnellen in 2015. Het groeitempo zal waarschijnlijk echter wel lager uitvallen dan eerder gedacht. Dat heeft directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gezegd op een bijeenkomst in het Zuid-Franse Aix-en-Provence.Volgens Lagarde wordt het groeitempo onder meer geremd door de zwakkere groei van investeringen. Het IMF komt later deze maand met zijn nieuwe groeiramingen naar buiten. Lagarde zei dat die prognoses iets zullen verschillen van de verwachtingen die in april werden gepubliceerd. Toen ging het fonds uit van een wereldwijde groei met 3,6 procent dit jaar en 3,9 procent volgend jaar. De IMF-directeur liet verder weten dat ze verwacht dat de Chinese economie geen scherpe groeivertraging zal laten zien. Lagarde denkt dat de tweede economie van de wereld dit jaar een vooruitgang optekent van 7 tot 7,5 procent. (Belga/AVE)