In Athene debatteert het parlement intussen nog altijd over het derde reddingsplan van 85 miljard euro, maar de stemming zou pas voor vrijdagochtend zijn. In ruil voor dat geld moet Griekenland hervormingen doorvoeren, die door het parlement bekrachtigd moeten worden.

De afgelopen twee weken was een team van het IMF in Athene om de details van de hervormingen die Griekenland moet doorvoeren, te bespreken. Delia Velculescu, die het team leidt, zei donderdag "dat ze hoopt dat de Europese partners van Griekenland de beslissing nemen om de schulden te verlichten, zodat de Griekse schuld duurzaam wordt".

Eurogroep

Het IMF zal pas bekijken of ze bijkomende middelen voor Griekenland vrijmaakt, als de regering in Athene een beslissing heeft genomen over het hervormingsprogramma én als er maatregelen zijn genomen om de schulden te verlichten, ging ze verder. Een timing werd niet genoemd. De bal ligt dus in het kamp van Europa. Vrijdag komen de ministers van de eurozone in Brussel samen over Griekenland. Vooral Duitsland lijkt zich nog hard te zullen opstellen, maar wil ook graag het IMF aan boord houden.

(Belga/RR)

In Athene debatteert het parlement intussen nog altijd over het derde reddingsplan van 85 miljard euro, maar de stemming zou pas voor vrijdagochtend zijn. In ruil voor dat geld moet Griekenland hervormingen doorvoeren, die door het parlement bekrachtigd moeten worden. De afgelopen twee weken was een team van het IMF in Athene om de details van de hervormingen die Griekenland moet doorvoeren, te bespreken. Delia Velculescu, die het team leidt, zei donderdag "dat ze hoopt dat de Europese partners van Griekenland de beslissing nemen om de schulden te verlichten, zodat de Griekse schuld duurzaam wordt". Het IMF zal pas bekijken of ze bijkomende middelen voor Griekenland vrijmaakt, als de regering in Athene een beslissing heeft genomen over het hervormingsprogramma én als er maatregelen zijn genomen om de schulden te verlichten, ging ze verder. Een timing werd niet genoemd. De bal ligt dus in het kamp van Europa. Vrijdag komen de ministers van de eurozone in Brussel samen over Griekenland. Vooral Duitsland lijkt zich nog hard te zullen opstellen, maar wil ook graag het IMF aan boord houden.(Belga/RR)