Het Vlaamse regeerakkoord voorziet een lijst met huurherstellingen die duidelijk maakt welke herstellingen voor rekening zijn van de huurders, en welke voor de verhuurders. Dat zegt de Confederatie Van Immobiliënberoepen (CIB Vlaanderen) in De Zondag. Ook maakt het akkoord het mogelijk om de huurprijs te verhogen wanneer de verhuurder duurzame investeringen doet.

Tot slot krijgt de Vlaamse wooninspectie ook de mogelijkheid om te onderzoeken of bepaalde schade opzettelijk is aangebracht, zo zegt CIB Vlaanderen.

Volgens de confederatie deinzen sommige huurders er namelijk niet voor terug om hun huurwoning te beschadigen opdat ze sneller in aanmerking zouden komen voor een sociale woning.

De Confederatie Van Immobiliënberoepen hoopt dat de verschillende maatregelen de private huurmarkt nieuw leven kunnen inblazen, "net op tijd want de huurmarkt in Vlaanderen is behoorlijk krap", luidt het. Ze pleit daarom voor een snelle uitvoering van het Vlaamse regeerakkoord.

Tot slot krijgt de Vlaamse wooninspectie ook de mogelijkheid om te onderzoeken of bepaalde schade opzettelijk is aangebracht, zo zegt CIB Vlaanderen. Volgens de confederatie deinzen sommige huurders er namelijk niet voor terug om hun huurwoning te beschadigen opdat ze sneller in aanmerking zouden komen voor een sociale woning. De Confederatie Van Immobiliënberoepen hoopt dat de verschillende maatregelen de private huurmarkt nieuw leven kunnen inblazen, "net op tijd want de huurmarkt in Vlaanderen is behoorlijk krap", luidt het. Ze pleit daarom voor een snelle uitvoering van het Vlaamse regeerakkoord.