De verbruikersorganisatie wil dat Belgische consumenten een antwoord krijgen op de vaststelling dat de prijzen voor bewerkte voedingswaren in België een pak duurder zijn dan in de buurlanden.

Want, zo zegt de organisatie in een persbericht, hoe verklaart men dat hesp ongeveer 30% tot 40 % duurder is in België dan in Frankrijk? Zo kost Herta-hesp in België zo'n 18,6 euro per kilo, terwijl in Frankrijk slechts 11,33 euro. Dat is een verschil van 39 procent. Dezelfde confituur kost in een Belgische Aldi 2,22 euro per kilo, in Frankrijk slechts 1,89 euro.

OIVO juicht dan ook toe dat de minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) werkt aan een ministerieel besluit zodat het Prijzenobservatorium beter de winstmarges kan onderzoeken van de tussenschakels bij de prijsvorming.

Het betreurt wel nog altijd de afwezigheid van een vertegenwoordiging van de consumentenorganisaties in zijn organisatie en dringt aan op de publicatie van een gedetailleerd rapport.

De verbruikersorganisatie wil dat Belgische consumenten een antwoord krijgen op de vaststelling dat de prijzen voor bewerkte voedingswaren in België een pak duurder zijn dan in de buurlanden. Want, zo zegt de organisatie in een persbericht, hoe verklaart men dat hesp ongeveer 30% tot 40 % duurder is in België dan in Frankrijk? Zo kost Herta-hesp in België zo'n 18,6 euro per kilo, terwijl in Frankrijk slechts 11,33 euro. Dat is een verschil van 39 procent. Dezelfde confituur kost in een Belgische Aldi 2,22 euro per kilo, in Frankrijk slechts 1,89 euro. OIVO juicht dan ook toe dat de minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) werkt aan een ministerieel besluit zodat het Prijzenobservatorium beter de winstmarges kan onderzoeken van de tussenschakels bij de prijsvorming. Het betreurt wel nog altijd de afwezigheid van een vertegenwoordiging van de consumentenorganisaties in zijn organisatie en dringt aan op de publicatie van een gedetailleerd rapport.