'We gaan dinsdagnamiddag een aantal toegangspoortjes sluiten en extra controles uitvoeren, de patrouilles zullen per twee gebeuren', zegt Neyens. 'Tot nu toe blijft de hinder voor de reiziger beperkt, maar de acties zullen ook harder en scherper worden zolang een uitnodiging van de minister uitblijft.'

De luchthaveninspecteurs zijn ongerust over hun statuut. Vanwege de verhoogde terreurdreiging moesten ze al een deel van hun taken afstaan aan de politie. Ze zijn bang dat de overheid nu nog meer taken door privéfirma's wil laten uitvoeren. Ook maken ze zich zorgen over de veiligheid op de luchthaven. Al vijftig keer zouden mensen door de veiligheidspoortjes geglipt zijn die sinds maart in functie zijn. De acties gaan uit van de liberale en socialistische vakbond.

Update: 'Overleg op 10 september'

Er komt een overleg met het veiligheidspersoneel van Brussels Airport op 10 september. Dat zegt Mobiliteitsminister Jacqueline Galant (MR) aan Belga. Ze blijft bij haar standpunt dat de situatie eerst grondig moet worden onderzocht.

'De eis valt niet in dovemansoren, maar het is niet verstandig om dit in één-twee-drie op te lossen. Eerst moet alles deftig worden onderzocht', is te horen bij haar kabinet. De minister verblijft niet in het buitenland, maar vraagt minstens een maand de tijd om de situatie uit te klaren.

Galant blijft intussen haar verbazing uitdrukken over de huidige stakingen, omdat de problematiek al langer bekend is 'en er geen enkele piste op tafel ligt'. (BELGA/NSK)

'We gaan dinsdagnamiddag een aantal toegangspoortjes sluiten en extra controles uitvoeren, de patrouilles zullen per twee gebeuren', zegt Neyens. 'Tot nu toe blijft de hinder voor de reiziger beperkt, maar de acties zullen ook harder en scherper worden zolang een uitnodiging van de minister uitblijft.' De luchthaveninspecteurs zijn ongerust over hun statuut. Vanwege de verhoogde terreurdreiging moesten ze al een deel van hun taken afstaan aan de politie. Ze zijn bang dat de overheid nu nog meer taken door privéfirma's wil laten uitvoeren. Ook maken ze zich zorgen over de veiligheid op de luchthaven. Al vijftig keer zouden mensen door de veiligheidspoortjes geglipt zijn die sinds maart in functie zijn. De acties gaan uit van de liberale en socialistische vakbond.Er komt een overleg met het veiligheidspersoneel van Brussels Airport op 10 september. Dat zegt Mobiliteitsminister Jacqueline Galant (MR) aan Belga. Ze blijft bij haar standpunt dat de situatie eerst grondig moet worden onderzocht. 'De eis valt niet in dovemansoren, maar het is niet verstandig om dit in één-twee-drie op te lossen. Eerst moet alles deftig worden onderzocht', is te horen bij haar kabinet. De minister verblijft niet in het buitenland, maar vraagt minstens een maand de tijd om de situatie uit te klaren. Galant blijft intussen haar verbazing uitdrukken over de huidige stakingen, omdat de problematiek al langer bekend is 'en er geen enkele piste op tafel ligt'. (BELGA/NSK)