Dat verklaarden diplomaten na afloop van een bijeenkomst in het Canadese skiresort Whistler.

'We hebben nog een paar dagen om de nodige stappen te nemen om een handelsoorlog tussen de EU en de VS te vermijden. En om een handelsoorlog tussen G7-leden te vermijden. De bal ligt in het kamp van de Verenigde Staten. Het is aan de VS-regering om de juiste beslissingen te nemen, de plooien glad te strijken en de moeilijkheden te overwinnen', zei de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire aan journalisten.

Canada en de EU stapten allebei naar de Wereldhandelsorganisatie, nadat de VS de douanetarieven op staal en aluminium had verhoogd tot respectievelijk 25 en 10 procent. Ook Mexico is getroffen door de tarieven.

Zowel Canada als de EU dreigden al met represailles. Een dergelijk sterke onenigheid is ongewoon binnen de G7, de zeven grootste economieën ter wereld. Daar maken naast de VS ook Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en Groot-Brittannië deel van uit.

G7 Financiën eindigt op 'unanieme ongerustheid en ontgoocheling'

De G7 Financiën is zaterdag in Canada geëindigd op 'unanieme ongerustheid en ontgoocheling' vanwege de beslissing van de Verenigde Staten hun handelsoffensief tegen hun bondgenoten en handelspartners op te drijven. Dit heeft de Canadese minister van Financiën gezegd.

'De ministers van Financiën en de gouverneurs van de centrale banken hebben de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin gevraagd hun unanieme ongerustheid en teleurstelling over te maken' aan het Witte Huis, zei Bill Morneau op een persconferentie. In een tweet riep Morneau op 'blijk te geven van gezond verstand' op de bijeenkomst van de staatshoofden volgende week in Québec.

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire maande Washington aan meteen 'positieve signalen' te sturen om een handelsoorlog te vermijden. De gesprekken van de G7 Financiën werden volledig overschaduwd door het schrikbeeld van dit mogelijke handelsconflict. De regering-Trump stak een tandje bij in haar offensief tegen haar bondgenoten door vrijdag nieuwe douanerechten te heffen op de import van staal en aluminium.

Dat verklaarden diplomaten na afloop van een bijeenkomst in het Canadese skiresort Whistler.'We hebben nog een paar dagen om de nodige stappen te nemen om een handelsoorlog tussen de EU en de VS te vermijden. En om een handelsoorlog tussen G7-leden te vermijden. De bal ligt in het kamp van de Verenigde Staten. Het is aan de VS-regering om de juiste beslissingen te nemen, de plooien glad te strijken en de moeilijkheden te overwinnen', zei de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire aan journalisten. Canada en de EU stapten allebei naar de Wereldhandelsorganisatie, nadat de VS de douanetarieven op staal en aluminium had verhoogd tot respectievelijk 25 en 10 procent. Ook Mexico is getroffen door de tarieven. Zowel Canada als de EU dreigden al met represailles. Een dergelijk sterke onenigheid is ongewoon binnen de G7, de zeven grootste economieën ter wereld. Daar maken naast de VS ook Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en Groot-Brittannië deel van uit. De G7 Financiën is zaterdag in Canada geëindigd op 'unanieme ongerustheid en ontgoocheling' vanwege de beslissing van de Verenigde Staten hun handelsoffensief tegen hun bondgenoten en handelspartners op te drijven. Dit heeft de Canadese minister van Financiën gezegd.'De ministers van Financiën en de gouverneurs van de centrale banken hebben de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin gevraagd hun unanieme ongerustheid en teleurstelling over te maken' aan het Witte Huis, zei Bill Morneau op een persconferentie. In een tweet riep Morneau op 'blijk te geven van gezond verstand' op de bijeenkomst van de staatshoofden volgende week in Québec. De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire maande Washington aan meteen 'positieve signalen' te sturen om een handelsoorlog te vermijden. De gesprekken van de G7 Financiën werden volledig overschaduwd door het schrikbeeld van dit mogelijke handelsconflict. De regering-Trump stak een tandje bij in haar offensief tegen haar bondgenoten door vrijdag nieuwe douanerechten te heffen op de import van staal en aluminium.