De toename van outplacement is te wijten aan de toename van het aantal ontslagen als gevolg van de economische crisis. Federgon ziet ook structurele verklaringen, zoals de veranderde reglementering, waardoor outplacement voor bepaalde personeelscategorieën verplicht is, en een grotere bewustwording bij werkgevers.

Op tien jaar tijd is het aantal outplacementprocedures meer dan verdrievoudigd.

Federgon pleitte donderdag voor de uitbreiding van outplacement en voor co-subsidiëring door de overheid en ondernemingen. De federatie wil ook dat er rekening wordt gehouden met outplacement in het kader van de opzegtermijnen.

De toename van outplacement is te wijten aan de toename van het aantal ontslagen als gevolg van de economische crisis. Federgon ziet ook structurele verklaringen, zoals de veranderde reglementering, waardoor outplacement voor bepaalde personeelscategorieën verplicht is, en een grotere bewustwording bij werkgevers. Op tien jaar tijd is het aantal outplacementprocedures meer dan verdrievoudigd. Federgon pleitte donderdag voor de uitbreiding van outplacement en voor co-subsidiëring door de overheid en ondernemingen. De federatie wil ook dat er rekening wordt gehouden met outplacement in het kader van de opzegtermijnen.