Dat zo veel jonge Vlamingen (47%) een bestaan als zelfstandige overwegen, is opmerkelijk. In internationale vergelijkingen scoort België steevast slecht in ondernemingszin.

Maar IT-ondernemer Peter Hinssen ziet de ondernemingszin in zijn omgeving steeds nadrukkelijker opduiken. "Toen ik 20 jaar geleden plannen voor een eigen bedrijf had, was ik een van de enigen. Iedereen verklaarde me zot. Vandaag hebben veel jonge gasten dromen, velen zelfs concrete plannen", zegt hij vrijdag in de krant.

De nieuwe generatie hooggeschoolde werknemers geeft ook blijk van hoge flexibiliteit. Twee derde (68%) is bereid meer uren te kloppen. Jongeren voelen zich wel minder dan vroeger aan één baas gebonden. Meer dan de helft is al minstens een keer van job veranderd.

Insites Consulting ondervroeg 461 jongeren tussen 23 en 28 jaar uit Vlaanderen en Franstalig België, met een hoger diploma en 1 tot 5 jaar werkervaring.

Dat zo veel jonge Vlamingen (47%) een bestaan als zelfstandige overwegen, is opmerkelijk. In internationale vergelijkingen scoort België steevast slecht in ondernemingszin. Maar IT-ondernemer Peter Hinssen ziet de ondernemingszin in zijn omgeving steeds nadrukkelijker opduiken. "Toen ik 20 jaar geleden plannen voor een eigen bedrijf had, was ik een van de enigen. Iedereen verklaarde me zot. Vandaag hebben veel jonge gasten dromen, velen zelfs concrete plannen", zegt hij vrijdag in de krant. De nieuwe generatie hooggeschoolde werknemers geeft ook blijk van hoge flexibiliteit. Twee derde (68%) is bereid meer uren te kloppen. Jongeren voelen zich wel minder dan vroeger aan één baas gebonden. Meer dan de helft is al minstens een keer van job veranderd. Insites Consulting ondervroeg 461 jongeren tussen 23 en 28 jaar uit Vlaanderen en Franstalig België, met een hoger diploma en 1 tot 5 jaar werkervaring.