Premier Charles Michel (MR) zal dinsdag zijn beleidsverklaring in de Kamer niet geven. Hij stelt ze uit nadat toponderhandelingen over de begroting niet zijn afgerond en de CD&V een compromisvoorstel als onvoldoende heeft verworpen. De regering raakt het dus niet eens over de begroting, wat betreurd wordt door Maertens, de topman van Voka. Bovendien zet de eis voor een meerwaardebelasting die CD&V op tafel heeft gelegd kwaad bloed bij de werkgeversorganisatie.

CD&V-premier Peeters verliet maandagavond de onderhandelingstafel nadat de onderhandelingen waren vastgelopen op de meerwaardebelasting op aandelen. CD&V wil die maatregel absoluut invoeren en koppelt het aan de lagere vennootschapsbelasting, een eis van de N-VA.

'Wat nu op tafel ligt is slecht voor de economie. De meerwaardebelasting vernietigt risicokapitaal en is voor ons onbespreekbaar", luidt de reactie van Hans Maertens aan De Tijd.

Volgens de Voka-topman staat de meerwaardebelasting haaks op het beleid dat de regering wil voeren om jobs te creëren. Maertens verwijst naar de wet-Cooreman-De Clercq, die het aandelenbezit moet stimuleren. "Deze regering kiest voor het tegenovergestelde,' zegt Maertens. Hij roept de regeringspartijen op een akkoord te vinden voor vrijdag, 'want uitstel is afstel' . (DT/BO)

Premier Charles Michel (MR) zal dinsdag zijn beleidsverklaring in de Kamer niet geven. Hij stelt ze uit nadat toponderhandelingen over de begroting niet zijn afgerond en de CD&V een compromisvoorstel als onvoldoende heeft verworpen. De regering raakt het dus niet eens over de begroting, wat betreurd wordt door Maertens, de topman van Voka. Bovendien zet de eis voor een meerwaardebelasting die CD&V op tafel heeft gelegd kwaad bloed bij de werkgeversorganisatie.CD&V-premier Peeters verliet maandagavond de onderhandelingstafel nadat de onderhandelingen waren vastgelopen op de meerwaardebelasting op aandelen. CD&V wil die maatregel absoluut invoeren en koppelt het aan de lagere vennootschapsbelasting, een eis van de N-VA. 'Wat nu op tafel ligt is slecht voor de economie. De meerwaardebelasting vernietigt risicokapitaal en is voor ons onbespreekbaar", luidt de reactie van Hans Maertens aan De Tijd.Volgens de Voka-topman staat de meerwaardebelasting haaks op het beleid dat de regering wil voeren om jobs te creëren. Maertens verwijst naar de wet-Cooreman-De Clercq, die het aandelenbezit moet stimuleren. "Deze regering kiest voor het tegenovergestelde,' zegt Maertens. Hij roept de regeringspartijen op een akkoord te vinden voor vrijdag, 'want uitstel is afstel' . (DT/BO)