China heeft het dinsdag onmogelijk geacht om de onderhandelingen met de VS voort te zetten 'met het mes op de keel'.

'De VS hebben onlangs zeer grote handelsbelemmeringen ingevoerd. Hoe kunnen er onderhandelingen zijn als ons zo het mes op de keel wordt gezet? Het zouden geen onderhandelingen en beraadslagingen zijn in een klimaat van gelijkheid', zei de Chinese viceminister van Handel, Wang Shouwen, op een persconferentie.

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde gisteren het meest uitgebreide pakket aan tot nu toe. De president heeft nu heffingen ingevoerd op naar schatting de helft van de Chinese import in de Verenigde Staten.

China heeft het dinsdag onmogelijk geacht om de onderhandelingen met de VS voort te zetten 'met het mes op de keel'. 'De VS hebben onlangs zeer grote handelsbelemmeringen ingevoerd. Hoe kunnen er onderhandelingen zijn als ons zo het mes op de keel wordt gezet? Het zouden geen onderhandelingen en beraadslagingen zijn in een klimaat van gelijkheid', zei de Chinese viceminister van Handel, Wang Shouwen, op een persconferentie. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde gisteren het meest uitgebreide pakket aan tot nu toe. De president heeft nu heffingen ingevoerd op naar schatting de helft van de Chinese import in de Verenigde Staten.