De 115 vermogensbeheerders hebben 4200 miljard dollar in beheer.

In een brief aan 63 banken, waaronder JP Morgan Chase, Deutsche Bank en Standard Chartered, vragen ze dat die meer maatregelen nemen voor het klimaat en de biodiversiteit, rekening houdend met de centrale rol die ze spelen bij het geven van financiering.

Bestuurders wegstemmen

De ondertekenaars willen onder meer dat investeringen in steenkool ten laatste in 2040 volledig verdwenen zijn. Ook vragen ze dat banken klimaatdoelen voor de korte termijn publiceren voor hun aandeelhoudersvergaderingen van volgend jaar. Ze suggereren daarbij dat ze tijdens aandeelhoudersvergaderingen resoluties zouden kunnen steunen die de banken dwingen om verder te gaan, of zelfs tegen de herbenoeming van bestuurders stemmen.

Ze eisen een reactie op hun brief tegen 15 augustus.

De 115 vermogensbeheerders hebben 4200 miljard dollar in beheer. In een brief aan 63 banken, waaronder JP Morgan Chase, Deutsche Bank en Standard Chartered, vragen ze dat die meer maatregelen nemen voor het klimaat en de biodiversiteit, rekening houdend met de centrale rol die ze spelen bij het geven van financiering. De ondertekenaars willen onder meer dat investeringen in steenkool ten laatste in 2040 volledig verdwenen zijn. Ook vragen ze dat banken klimaatdoelen voor de korte termijn publiceren voor hun aandeelhoudersvergaderingen van volgend jaar. Ze suggereren daarbij dat ze tijdens aandeelhoudersvergaderingen resoluties zouden kunnen steunen die de banken dwingen om verder te gaan, of zelfs tegen de herbenoeming van bestuurders stemmen. Ze eisen een reactie op hun brief tegen 15 augustus.