Volgens bronnen bij het persagentschap Bloomberg wil Alexis Tsipras, premier van het noodlijdende Griekenland, nog dit weekend (allicht zondag 3 mei) tot een overeenkomst komen met de andere lidstaten van de eurozone over een nieuw luik noodzakelijke financiële hulp.

Dat de tijd dringt voor de Grieken is oud nieuws, maar volgens de recente berichten van het persagentschap Bloomberg is het dit keer de Griekse premier zelf die het initiatief neemt om snel tot een akkoord te komen.

Aangezien Griekenland bij het uitblijven van een akkoord in mei resoluut op een faling afstevent, zouden beide partijen (de eurogroep en de Griekse onderhandelaars) overeengekomen zijn om zondag al een voorakkoord uit te tekenen. Dat voorakkoord zou dan bevestigd worden op de volgende officiële meeting van 11 mei.

Volgens Bloomberg is de beslissing van Tsipras om snel in te grijpen allicht een belangrijke factor in een potentiële doorbraak van de onderhandelingen tussen de Grieken en de europartners. Op die manier krijgen de europartners het signaal dat de regering-Ysipras eindelijk bereid is te doen wat nodig is om de vastgelopen bailout te ontgrendelen.

Schuldeisers hebben erop aangedrongen dat er een akkoord wordt bereikt over het volledige pakket van maatregelen. Van zodra dat is gebeurd, moet Griekenland bereid zijn om gesprekken over een derde bailout op te starten na eind juni, wanneer het huidige programma afloopt, luidt het.

(BO)

Volgens bronnen bij het persagentschap Bloomberg wil Alexis Tsipras, premier van het noodlijdende Griekenland, nog dit weekend (allicht zondag 3 mei) tot een overeenkomst komen met de andere lidstaten van de eurozone over een nieuw luik noodzakelijke financiële hulp.Dat de tijd dringt voor de Grieken is oud nieuws, maar volgens de recente berichten van het persagentschap Bloomberg is het dit keer de Griekse premier zelf die het initiatief neemt om snel tot een akkoord te komen.Aangezien Griekenland bij het uitblijven van een akkoord in mei resoluut op een faling afstevent, zouden beide partijen (de eurogroep en de Griekse onderhandelaars) overeengekomen zijn om zondag al een voorakkoord uit te tekenen. Dat voorakkoord zou dan bevestigd worden op de volgende officiële meeting van 11 mei.Volgens Bloomberg is de beslissing van Tsipras om snel in te grijpen allicht een belangrijke factor in een potentiële doorbraak van de onderhandelingen tussen de Grieken en de europartners. Op die manier krijgen de europartners het signaal dat de regering-Ysipras eindelijk bereid is te doen wat nodig is om de vastgelopen bailout te ontgrendelen.Schuldeisers hebben erop aangedrongen dat er een akkoord wordt bereikt over het volledige pakket van maatregelen. Van zodra dat is gebeurd, moet Griekenland bereid zijn om gesprekken over een derde bailout op te starten na eind juni, wanneer het huidige programma afloopt, luidt het. (BO)