De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble gelooft niet dat het zieltogende Griekenland volledig over de kop gaat. Dat liet Schäuble zondag verstaan tijdens een ontmoeting met zakenlui in Singapore.

Speculaties over een Griekse 'exit' uit de eurozone nemen toe als gevolg van de kritiek op het getalm van de Griekse regering om economische hervormingen door te voeren. De Grieken snakken naar een financiële injectie - ter waarde van 31 miljard euro - van de troijka, bestaande uit het IMF, de ECB en de EU. Maar daar staat dus wel iets tegenover. Besparingen die pijn zullen doen, aldus Schäuble.

"Griekenland heeft een groot aantal doortastende hervormingen door te voeren, terwijl een aanzienlijk deel van de Griekse bevolking begint te besefffen dat het lidmaatschap van de gemeenschappelijke Europese munt in het belang is van Griekenland", verduidelijkte de Duitse minister in zijn toespraak in Singapore. Schäuble voegde eraan toe dat een Griekse 'exit' grote problemen zou meebrengen en dus niet mag plaatsvinden.

"Als je ziet in welke mate we verweven zijn in de Europese Unie en de monetaire unie, dan zou een exit enorme moeilijkheden voor alle lidstaten creëren," zei Schäuble. "Daarom is het beter om de problemen op te lossen, al moet je er natuurlijk nog in slagen om ze op te lossen," luidde het laconiek.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel verklaarde zaterdag nog dat Griekenland zich op de goede weg bevindt en 'een nieuwe kans verdient'. (Reuters/BO)

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble gelooft niet dat het zieltogende Griekenland volledig over de kop gaat. Dat liet Schäuble zondag verstaan tijdens een ontmoeting met zakenlui in Singapore.Speculaties over een Griekse 'exit' uit de eurozone nemen toe als gevolg van de kritiek op het getalm van de Griekse regering om economische hervormingen door te voeren. De Grieken snakken naar een financiële injectie - ter waarde van 31 miljard euro - van de troijka, bestaande uit het IMF, de ECB en de EU. Maar daar staat dus wel iets tegenover. Besparingen die pijn zullen doen, aldus Schäuble."Griekenland heeft een groot aantal doortastende hervormingen door te voeren, terwijl een aanzienlijk deel van de Griekse bevolking begint te besefffen dat het lidmaatschap van de gemeenschappelijke Europese munt in het belang is van Griekenland", verduidelijkte de Duitse minister in zijn toespraak in Singapore. Schäuble voegde eraan toe dat een Griekse 'exit' grote problemen zou meebrengen en dus niet mag plaatsvinden."Als je ziet in welke mate we verweven zijn in de Europese Unie en de monetaire unie, dan zou een exit enorme moeilijkheden voor alle lidstaten creëren," zei Schäuble. "Daarom is het beter om de problemen op te lossen, al moet je er natuurlijk nog in slagen om ze op te lossen," luidde het laconiek.De Duitse bondskanselier Angela Merkel verklaarde zaterdag nog dat Griekenland zich op de goede weg bevindt en 'een nieuwe kans verdient'. (Reuters/BO)