De Griekse minister van Financiën, Yannis Stournaras, heeft bekendgemaakt dat zijn land voor de periode 2013-2014 nog op zoek is naar besparingen ter waarde van 4 miljard euro. 7,5 miljard aan besparingen heeft Griekenland al gevonden volgens de minister.

Vorige week kwamen Griekenland en de zogenaamde trojka tot een akkoord dat bepaalde dat het land besparingen moet doorvoeren ter waarde van in totaal 11,5 miljard. De trojka bestaat uit de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds.

Griekenland krijgt 130 miljard euro

De trojka wil dat Griekenland ten laatste in september bekendmaakt welke besparingen het precies zal doorvoeren. Als dat gebeurt, zal het land 31 van de in totaal 130 miljard die beloofd was, krijgen.

De minister van Financiën overweegt om 15.000 ambtenaren tijdelijk werkloos te verklaren om aan de voorwaarden te voldoen. (Belga/JC)

De Griekse minister van Financiën, Yannis Stournaras, heeft bekendgemaakt dat zijn land voor de periode 2013-2014 nog op zoek is naar besparingen ter waarde van 4 miljard euro. 7,5 miljard aan besparingen heeft Griekenland al gevonden volgens de minister. Vorige week kwamen Griekenland en de zogenaamde trojka tot een akkoord dat bepaalde dat het land besparingen moet doorvoeren ter waarde van in totaal 11,5 miljard. De trojka bestaat uit de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds. Griekenland krijgt 130 miljard euro De trojka wil dat Griekenland ten laatste in september bekendmaakt welke besparingen het precies zal doorvoeren. Als dat gebeurt, zal het land 31 van de in totaal 130 miljard die beloofd was, krijgen. De minister van Financiën overweegt om 15.000 ambtenaren tijdelijk werkloos te verklaren om aan de voorwaarden te voldoen. (Belga/JC)