De Duitse minister van Financiën Philip Rösler werkt aan twee noodscenario's voor het geval Griekenland failliet gaat. Eén van die scenario's is een exit van Griekenland uit de euro. Dat schrijft het Duitse blad Der Spiegel.

De Duitse minister van Economie zegt in Die Welt dat zijn land een faillissement van Griekenland niet langer uitsluit.

Horrorscenario

In De Morgen zegt eurocommissaris Karel De Gucht dat Duitsland werkt aan een 'horrorscenario'. 'Als de euro uit elkaar valt, dan valt ook Europa uit elkaar.'

Van kwaad naar erger

Ook op de financiële markten heerst het geloof dat het met de eurocrisis nog van kwaad naar erger zal gaan. De euro bereikte zijn laagste notering tegenover de yen in tien jaar tijd.

VastgoedGriekenland kondigde dit weekend aan dat het 2 miljard euro extra zal besparen om een faillissement af te wenden. Dat werd meteen onthaald op protest van duizenden actievoerders in Athene. Er komt in Griekenland onder meer een extra belasting op het bezit van vastgoed.

Europees commissaris voor Monetair Beleid, Olli Rehn verwelkomde de extra maatregelen van Griekenland. Hij wil de Europese ambtenaren zelfs terugsturen naar Athene om te helpen de begroting weer op de rails te krijgen. Een missie van Europese experts werd eerder afgebroken omdat de deelnemers ontevreden waren over de wil van Griekenland om te besparen. (EE)

De Duitse minister van Financiën Philip Rösler werkt aan twee noodscenario's voor het geval Griekenland failliet gaat. Eén van die scenario's is een exit van Griekenland uit de euro. Dat schrijft het Duitse blad Der Spiegel. De Duitse minister van Economie zegt in Die Welt dat zijn land een faillissement van Griekenland niet langer uitsluit.Horrorscenario In De Morgen zegt eurocommissaris Karel De Gucht dat Duitsland werkt aan een 'horrorscenario'. 'Als de euro uit elkaar valt, dan valt ook Europa uit elkaar.'Van kwaad naar erger Ook op de financiële markten heerst het geloof dat het met de eurocrisis nog van kwaad naar erger zal gaan. De euro bereikte zijn laagste notering tegenover de yen in tien jaar tijd. VastgoedGriekenland kondigde dit weekend aan dat het 2 miljard euro extra zal besparen om een faillissement af te wenden. Dat werd meteen onthaald op protest van duizenden actievoerders in Athene. Er komt in Griekenland onder meer een extra belasting op het bezit van vastgoed. Europees commissaris voor Monetair Beleid, Olli Rehn verwelkomde de extra maatregelen van Griekenland. Hij wil de Europese ambtenaren zelfs terugsturen naar Athene om te helpen de begroting weer op de rails te krijgen. Een missie van Europese experts werd eerder afgebroken omdat de deelnemers ontevreden waren over de wil van Griekenland om te besparen. (EE)