De Griekse minister van Financiën, Ioannis Stournaras, denkt dat zijn land wat de crisis betreft het ergste achter de rug heeft. In een gesprek met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung toont hij zich optimistisch over de vooruitzichten voor Griekenland.

Volgens de bewindsman was het lange tijd niet zo rustig in het parlement en ook voor de deur op het Syntagmaplein, dat eerder het toneel was van heftige demonstraties. "We hebben het ergste achter de rug", aldus
Stournaras. "We hebben evenwel nog een lange weg te gaan. We hebben de afgelopen zes, zeven maanden een belangrijke wending kunnen maken. We hebben de sanering van onze financiële huishouding op het
juiste pad gekregen."

De minister verwacht dat de Eurogroep op 13 mei zal instemmen met nieuwe hulpkredieten voor een bedrag van 6 miljard euro. (Belga/SD)

De Griekse minister van Financiën, Ioannis Stournaras, denkt dat zijn land wat de crisis betreft het ergste achter de rug heeft. In een gesprek met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung toont hij zich optimistisch over de vooruitzichten voor Griekenland. Volgens de bewindsman was het lange tijd niet zo rustig in het parlement en ook voor de deur op het Syntagmaplein, dat eerder het toneel was van heftige demonstraties. "We hebben het ergste achter de rug", aldus Stournaras. "We hebben evenwel nog een lange weg te gaan. We hebben de afgelopen zes, zeven maanden een belangrijke wending kunnen maken. We hebben de sanering van onze financiële huishouding op het juiste pad gekregen." De minister verwacht dat de Eurogroep op 13 mei zal instemmen met nieuwe hulpkredieten voor een bedrag van 6 miljard euro. (Belga/SD)