In ruil voor het aangekondigde financiële reddingsplan van 45 miljard euro wordt van de Griekse regering verwacht dat ze zelf een economisch herstelplan opstelt.

De gesprekken over het Griekse plan zijn volgens een commissiewoordvoerder zo goed als afgerond. Donderdag liet eurocommissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn al verstaan dat de onderhandelingen daarover eerstdaags zouden kunnen worden bezegeld.

Volgens bepaalde bronnen zouden de gesprekken zaterdag of misschien zelfs vroeger worden afgerond. In dat geval kunnen de ministers van Financiën van de eurozone zondag al een teleconferentie houden om het plan verder toe te lichten.

De woordvoerder van de Europese Commissie beklemtoonde vrijdag opnieuw dat er niet over een herschikking van de Griekse schulden wordt gesproken.

In ruil voor het aangekondigde financiële reddingsplan van 45 miljard euro wordt van de Griekse regering verwacht dat ze zelf een economisch herstelplan opstelt. De gesprekken over het Griekse plan zijn volgens een commissiewoordvoerder zo goed als afgerond. Donderdag liet eurocommissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn al verstaan dat de onderhandelingen daarover eerstdaags zouden kunnen worden bezegeld.Volgens bepaalde bronnen zouden de gesprekken zaterdag of misschien zelfs vroeger worden afgerond. In dat geval kunnen de ministers van Financiën van de eurozone zondag al een teleconferentie houden om het plan verder toe te lichten. De woordvoerder van de Europese Commissie beklemtoonde vrijdag opnieuw dat er niet over een herschikking van de Griekse schulden wordt gesproken.