IMF-vertegenwoordiger Poul Thomsen wees er de Grieken op - tijdens een gezamenlijke persconferentie (met de EU en de ECB) in Athene - dat het herstelprogramma voor de Griekse economie de voorgelegde doelstellingen tot dusver wel degelijk heeft gehaald. Maar volgensThomsen schort er wat aan het uitvoeren van de structurele hervormingen. Het grootste gevaar voor het broze herstel zou daarbij schuilen in het fiscaal beleid en de arbeidsmarkt.

De hoofdzaken blijven volgens de EU en het IMF het terugdringen van de uitgaven in de gezondheidssector, een verbetering van het innen van belastingen, en de staat van de financiën van de publieke bedrijven.

Het IMF en de EU lieten dinsdag wel verstaan een nieuwe lening aan Griekenland niet uit te sluiten. De vierde storting is gepland voor maart 2011.

IMF-vertegenwoordiger Poul Thomsen wees er de Grieken op - tijdens een gezamenlijke persconferentie (met de EU en de ECB) in Athene - dat het herstelprogramma voor de Griekse economie de voorgelegde doelstellingen tot dusver wel degelijk heeft gehaald. Maar volgensThomsen schort er wat aan het uitvoeren van de structurele hervormingen. Het grootste gevaar voor het broze herstel zou daarbij schuilen in het fiscaal beleid en de arbeidsmarkt. De hoofdzaken blijven volgens de EU en het IMF het terugdringen van de uitgaven in de gezondheidssector, een verbetering van het innen van belastingen, en de staat van de financiën van de publieke bedrijven. Het IMF en de EU lieten dinsdag wel verstaan een nieuwe lening aan Griekenland niet uit te sluiten. De vierde storting is gepland voor maart 2011.