Griekenland werd uitgenodigd om lid te worden van de ontwikkelingsbank van de zogenaamde BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika). De BRICS-bank wil in de eerste plaats een tegenwicht vormen voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De Griekse premier Tsipras noemde de uitnodiging van de bank 'een aangename verrassing', en zei dat hij het voorstel 'in detail zal bestuderen', liet een bron van de Griekse regering dinsdag optekenen.

Volgens de bron binnen de Griekse regering zal Tsipras de mogelijkheid in juni bespreken met de Russische vertegenwoordigers van de bank, wanneer hij naar Sint-Petersburg reist voor een economisch forum. De ontmoeting zal plaatsvinden van 18 tot 20 juni .

De BRICS-ontwikkelingsbank werd in 2014 opgericht als tegengewicht voor de door het Westen gedomineerde Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Vandaag, dinsdag 12 mei, zit Griekenland samen met de eurogroep om de tafel om vaart te zetten achter de stroef lopende onderhandelingen die een nieuwe schijf noodhulp moeten ontgrendelen.

Het blijft afwachten in hoeverre de regering-Tsipras tegemoet wil komen aan de eisen van de andere lidstaten en het IMF, in ruil voor de noodzakelijke finaciële hulp voor het land. Komt het tot een akkoord, dan kan Griekenland rekenen op een financiële injectie van 7,2 miljard euro. (AFP/BO)

Griekenland werd uitgenodigd om lid te worden van de ontwikkelingsbank van de zogenaamde BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika). De BRICS-bank wil in de eerste plaats een tegenwicht vormen voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De Griekse premier Tsipras noemde de uitnodiging van de bank 'een aangename verrassing', en zei dat hij het voorstel 'in detail zal bestuderen', liet een bron van de Griekse regering dinsdag optekenen. Volgens de bron binnen de Griekse regering zal Tsipras de mogelijkheid in juni bespreken met de Russische vertegenwoordigers van de bank, wanneer hij naar Sint-Petersburg reist voor een economisch forum. De ontmoeting zal plaatsvinden van 18 tot 20 juni .De BRICS-ontwikkelingsbank werd in 2014 opgericht als tegengewicht voor de door het Westen gedomineerde Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).Vandaag, dinsdag 12 mei, zit Griekenland samen met de eurogroep om de tafel om vaart te zetten achter de stroef lopende onderhandelingen die een nieuwe schijf noodhulp moeten ontgrendelen.Het blijft afwachten in hoeverre de regering-Tsipras tegemoet wil komen aan de eisen van de andere lidstaten en het IMF, in ruil voor de noodzakelijke finaciële hulp voor het land. Komt het tot een akkoord, dan kan Griekenland rekenen op een financiële injectie van 7,2 miljard euro. (AFP/BO)