De geldschieters van Griekenland hebben een voorstel op tafel gelegd met minimumeisen voor hervormingen die het land moet doorvoeren om in aanmerking te komen voor extra geld. In de nacht van woensdag op donderdag spraken Juncker en de Griekse premier Alexis Tsipras af de komende dagen verder te praten om tot een overeenkomst te komen.

Maar volgens Dritsas heeft Juncker onacceptabele voorwaarden gesteld aan Griekenland en zal Athene niet buigen voor de eisen van de schuldeisers. "Alles wat besproken en voorgesteld lijkt te zijn door Juncker is in elk opzicht onder onze verwachtingen", aldus de politicus van regeringspartij Syriza. Concrete voorbeelden gaf hij niet.

"Bloed voor geld'

De meeste Griekse kranten schreven donderdag dat de voorstellen van Juncker voor nog meer malaise voor de bevolking zullen zorgen. "Ze eisen bloed voor geld", aldus een satirisch weekblad.

De schuldeisers van Griekenland zouden onder meer een verhoging van de btw op de elektriciteitsrekening eisen, kortingen op pensioenen en meer privatiseringen. Formeel bevestigd is dat nog niet. (Belga/NS)

De geldschieters van Griekenland hebben een voorstel op tafel gelegd met minimumeisen voor hervormingen die het land moet doorvoeren om in aanmerking te komen voor extra geld. In de nacht van woensdag op donderdag spraken Juncker en de Griekse premier Alexis Tsipras af de komende dagen verder te praten om tot een overeenkomst te komen. Maar volgens Dritsas heeft Juncker onacceptabele voorwaarden gesteld aan Griekenland en zal Athene niet buigen voor de eisen van de schuldeisers. "Alles wat besproken en voorgesteld lijkt te zijn door Juncker is in elk opzicht onder onze verwachtingen", aldus de politicus van regeringspartij Syriza. Concrete voorbeelden gaf hij niet. De meeste Griekse kranten schreven donderdag dat de voorstellen van Juncker voor nog meer malaise voor de bevolking zullen zorgen. "Ze eisen bloed voor geld", aldus een satirisch weekblad.De schuldeisers van Griekenland zouden onder meer een verhoging van de btw op de elektriciteitsrekening eisen, kortingen op pensioenen en meer privatiseringen. Formeel bevestigd is dat nog niet. (Belga/NS)