Het rapport van het IMF, waar het persagentschap Reuters de hand op kon leggen, werd maandagavond verstuurd naar alle lidstaten van de eurozone. Dat gebeurde op het eind van de historische dag waarop Athene en haar 18 partners ingestemd hadden met de onderhandelingen over een derde bailout-programma ter waarde van 86 miljard euro. Dat programma komt er enkel als de Griekse regering bereid is strengere bezuinigingsmaatregelen en structurele hervormingen door te voeren .

Volgens het IMF wijst de 'dramatische verslechtering van de houdbaarheid van de Griekse schuld' evenwel op de noodzaak om een ruimere schuldherschikking door te voeren dan die waarover tot nu toe werd onderhandeld. De schuldherschikking reikt dus verder dan wat het Europese noodfonds (ESM) heeft voorgesteld.

Het komt er volgens de analyse van het IMF op neer dat Griekenland niet minder dan dertig jaar nodig zou hebben om zijn volledige Europese schuld af te lossen, inclusief nieuwe leningen.

Rest het alternatief van fiscale transfers vanuit de lidstaten van de eurozone naar de Griekse begroting, of het fors opwaarts bijstellen van een 'haircut'(gedeeltelijke kwijtschelding) op hun leningen aan Athene, aldus het rapport. (Reuters/BO)

Het rapport van het IMF, waar het persagentschap Reuters de hand op kon leggen, werd maandagavond verstuurd naar alle lidstaten van de eurozone. Dat gebeurde op het eind van de historische dag waarop Athene en haar 18 partners ingestemd hadden met de onderhandelingen over een derde bailout-programma ter waarde van 86 miljard euro. Dat programma komt er enkel als de Griekse regering bereid is strengere bezuinigingsmaatregelen en structurele hervormingen door te voeren .Volgens het IMF wijst de 'dramatische verslechtering van de houdbaarheid van de Griekse schuld' evenwel op de noodzaak om een ruimere schuldherschikking door te voeren dan die waarover tot nu toe werd onderhandeld. De schuldherschikking reikt dus verder dan wat het Europese noodfonds (ESM) heeft voorgesteld.Het komt er volgens de analyse van het IMF op neer dat Griekenland niet minder dan dertig jaar nodig zou hebben om zijn volledige Europese schuld af te lossen, inclusief nieuwe leningen.Rest het alternatief van fiscale transfers vanuit de lidstaten van de eurozone naar de Griekse begroting, of het fors opwaarts bijstellen van een 'haircut'(gedeeltelijke kwijtschelding) op hun leningen aan Athene, aldus het rapport. (Reuters/BO)