Merkel blijft zich verzetten tegen het voorstel van haar centrum-linkse opponenten in Duitsland en Europa om te investeren in een economisch groeiplan in plaats van de focus uitsluitend te richten op een strikt besparingsplan.

In een toespraak in het parlement waarschuwde de bondskanselier er haar opponenten voor dat het plan dat 'groei op krediet' levert, Europa nog dieper in de crisis zal duwen. "Dat gaan we dus niet doen," voegde ze eraan toe.

SInds de socialist Hollande verkozen werd tot de nieuwe Franse president nam de druk op Merkel toe om de strikte begrotingsregels die de Europese lidstaten krijgen opgelegd wat te versoepelen.

Hollande, die binnenkort de tweede economie van Europa vertegenwoordigt, is namelijk voorstander van een zogenaamd groeiplan. Meer stimuli, minder besparen. Merkel heeft er als hoofd van de grootste economie van Europa - ondanks de Griekse en Spaanse ellende - geen oren naar. Volgens de bondskanselier is groei enkel mogelijk door structurele hervormingen.

Merkel ontmoet de nieuwe Franse president op 15 mei. (Reuters/BO)

Merkel blijft zich verzetten tegen het voorstel van haar centrum-linkse opponenten in Duitsland en Europa om te investeren in een economisch groeiplan in plaats van de focus uitsluitend te richten op een strikt besparingsplan. In een toespraak in het parlement waarschuwde de bondskanselier er haar opponenten voor dat het plan dat 'groei op krediet' levert, Europa nog dieper in de crisis zal duwen. "Dat gaan we dus niet doen," voegde ze eraan toe.SInds de socialist Hollande verkozen werd tot de nieuwe Franse president nam de druk op Merkel toe om de strikte begrotingsregels die de Europese lidstaten krijgen opgelegd wat te versoepelen. Hollande, die binnenkort de tweede economie van Europa vertegenwoordigt, is namelijk voorstander van een zogenaamd groeiplan. Meer stimuli, minder besparen. Merkel heeft er als hoofd van de grootste economie van Europa - ondanks de Griekse en Spaanse ellende - geen oren naar. Volgens de bondskanselier is groei enkel mogelijk door structurele hervormingen.Merkel ontmoet de nieuwe Franse president op 15 mei. (Reuters/BO)