De Vlaamse regering moet bij de begrotingscontrole in februari op zoek naar 596 miljoen euro. Dat heeft de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) berekend, zo schrijft De Tijd.

Buffers

Bij de begrotingsopmaak voor 2013 besloot de regering nog om zowat alle nog bestaande buffers op te souperen. Bij de begrotingsopmaak ging de regering nog uit van 0,7 procent groei in 2013. Volgens de sociale partners zal die echter niet gehaald worden, wat samen met de inflatie een gat van 471 miljoen euro zou slaan.

Usurperende bevoedgheden

Daarbovenop verwacht de SERV 125 miljoen euro voor de usurperende bevoegdheden, al is de Vlaamse regering niet van plan die kosten zomaar van het federale niveau over te nemen. (Belga/EE)

De Vlaamse regering moet bij de begrotingscontrole in februari op zoek naar 596 miljoen euro. Dat heeft de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) berekend, zo schrijft De Tijd.Buffers Bij de begrotingsopmaak voor 2013 besloot de regering nog om zowat alle nog bestaande buffers op te souperen. Bij de begrotingsopmaak ging de regering nog uit van 0,7 procent groei in 2013. Volgens de sociale partners zal die echter niet gehaald worden, wat samen met de inflatie een gat van 471 miljoen euro zou slaan. Usurperende bevoedgheden Daarbovenop verwacht de SERV 125 miljoen euro voor de usurperende bevoegdheden, al is de Vlaamse regering niet van plan die kosten zomaar van het federale niveau over te nemen. (Belga/EE)