De prijs voor een megawattuur gas op de toonaangevende Nederlandse gasbeurs steeg naar 116,39 euro. Dat is de hoogste prijs sinds in oktober een piek van meer dan 162 euro werd bereikt. In Duitsland steeg de prijs voor een megawattuur gas ook met bijna 10 procent tot 205 euro. De gasprijs staat sowieso al onder druk omdat het kouder wordt in Europa en er minder stroom wordt opgewekt met windenergie omdat het minder hard waaide de afgelopen tijd.

Verder werd de vrees voor gastekorten aangewakkerd omdat Wit-Rusland dreigt de doorvoer van gas vanuit Rusland te staken als Europa nog meer sancties oplegt. Het Kremlin reageerde daarop door te zeggen te hopen dat niets Rusland in de weg zal staan om aan zijn contractuele leveringsverplichtingen te voldoen.

De prijs voor een megawattuur gas op de toonaangevende Nederlandse gasbeurs steeg naar 116,39 euro. Dat is de hoogste prijs sinds in oktober een piek van meer dan 162 euro werd bereikt. In Duitsland steeg de prijs voor een megawattuur gas ook met bijna 10 procent tot 205 euro. De gasprijs staat sowieso al onder druk omdat het kouder wordt in Europa en er minder stroom wordt opgewekt met windenergie omdat het minder hard waaide de afgelopen tijd. Verder werd de vrees voor gastekorten aangewakkerd omdat Wit-Rusland dreigt de doorvoer van gas vanuit Rusland te staken als Europa nog meer sancties oplegt. Het Kremlin reageerde daarop door te zeggen te hopen dat niets Rusland in de weg zal staan om aan zijn contractuele leveringsverplichtingen te voldoen.