Dat zegt Johan Hellings, afgevaardigd bestuurder van Icuro, de koepel van de ziekenhuizen met publieke partners, zo staat te lezen in Het Belang van Limburg. Onder meer Ziekenhuis Netwerk Antwerpen, het ziekenhuis Jan Palfijn in Gent zijn lid van Icuro.

"Voor 2012 rekenen we op een meerkost van 9,1 miljoen euro waarvoor geen financiering voorzien is. Voor de periode 2013-2017 wordt dat 170 miljoen euro, voor 2018-2022 418 miljoen euro en ga zo maar door", aldus Hellings.

"Dat gaat tot bedragen van 25 miljoen euro per jaar voor één fusieziekenhuis. Samengeteld spreken we over 2,7 miljard euro voor de komende 27 jaar".

"Er zal hoe dan ook geld gevonden moeten worden om dat allemaal te betalen, maar het kernprobleem voor ons is dat er vooral geen ambtenarenpersoneel meer mag bijkomen. Want dan blijven we de problemen meesleuren van zowel de personeelsleden met verschillend statuut als de onbetaalbare ambtenarenpensioenen."

"We hebben brieven over de financiering van de pensioenbijdragen geschreven naar minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx en naar minister van Pensioenen Michel Daerden. Maar nog geen reactie gekregen", aldus nog Hellings.

Dat zegt Johan Hellings, afgevaardigd bestuurder van Icuro, de koepel van de ziekenhuizen met publieke partners, zo staat te lezen in Het Belang van Limburg. Onder meer Ziekenhuis Netwerk Antwerpen, het ziekenhuis Jan Palfijn in Gent zijn lid van Icuro."Voor 2012 rekenen we op een meerkost van 9,1 miljoen euro waarvoor geen financiering voorzien is. Voor de periode 2013-2017 wordt dat 170 miljoen euro, voor 2018-2022 418 miljoen euro en ga zo maar door", aldus Hellings. "Dat gaat tot bedragen van 25 miljoen euro per jaar voor één fusieziekenhuis. Samengeteld spreken we over 2,7 miljard euro voor de komende 27 jaar". "Er zal hoe dan ook geld gevonden moeten worden om dat allemaal te betalen, maar het kernprobleem voor ons is dat er vooral geen ambtenarenpersoneel meer mag bijkomen. Want dan blijven we de problemen meesleuren van zowel de personeelsleden met verschillend statuut als de onbetaalbare ambtenarenpensioenen." "We hebben brieven over de financiering van de pensioenbijdragen geschreven naar minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx en naar minister van Pensioenen Michel Daerden. Maar nog geen reactie gekregen", aldus nog Hellings.