Fraude met 11.600 advies- en opleidingcheques

06/09/12 om 06:59 - Bijgewerkt om 06:59

Bron: Trends

Het Antwerpse gerecht heeft fraude met Vlaamse subsidies blootgelegd. Meer dan 11.600 'opleiding- en adviescheques' zouden vervalst zijn.

Het Antwerpse gerecht heeft fraude met Vlaamse subsidies blootgelegd. Meer dan 11.600 'opleiding- en adviescheques' zouden vervalst zijn, zo schrijft de krant De Tijd. Het proces begint vandaag/donderdag. Filip D.S staat terecht, de zaakvoerder van het advieskantoor Fides Consulting uit Deurne.

Hij kwam in 2008 al eens in het nieuws toen hij zwaar uithaalde naar toenmalig minister van Economie Fientje Moerman. Volgens hem was de Vlaamse ambtenarij verantwoordelijk voor de ondergang van zijn bedrijf door vergunningen in te trekken.

Nu moet hij zich echter voor de correctionele rechtbank van Antwerpen verantwoorden voor grootschalige fraude met Vlaamse subsidies. Volgens De Tijd zou Fides Consulting tussen november 2003 en augustus 2006 geknoeid hebben met het toenmalige systeem van advies-, opleidings- en durf-na-adviescheques voor bedrijven en beginnende ondernemers.

Honderdduizenden euro's verdiend

De contracten met tientallen klanten (11.600 cheques in totaal) werden vervalst, Fides en zijn klanten zouden honderdduizenden euro's rijker zijn geworden.

De beklaagden riskeren vijf jaar cel. (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners