In een interview met de zakenkrant Les Echos stelt de Franse minister van Financiën Emmanuel Macron dat Duitsland stilaan wel wat meer mag gaan investeren om de Europese groeimotor op toerental te krijgen. Volgens Macron is Frankrijk - als derde economie van de eurozone - alvast op de goede weg door de geplande hervormingen - om het land te 'deblokkeren' - door te voeren.

Zondag 11 januari volgt een ontmoeting in Straatsburg tussen de Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Macron maakt zich sterk dat Frankrijk zondag Duitsland ervan zal proberen te overtuigen dat de nummers één en twee van de eurozone dringend extra stappen moeten zetten om het herstel binnen de eurozone brandstof te geven. Macron blijkt het meest bezorgd om de torenhoge jeugdwerkloosheid die maar niet te beteugelen blijkt.

De Franse minister vreest dat de generatie die de laatste jaren de arbeidsmarkt heeft betreden, en niets dan werkloosheid heeft gekend, het risico loopt een slachtoffer te blijven.

Niet enkel Duitsland, ook de Europese Centrale Bank (ECB) moet volgens Macron meer actie ondernemen om de inflatie - die intussen negatief geworden is - omhoog te krikken richting streefdoel van - net geen - 2 procent.

De eerstvolgende bijeenkomst van de ECB over het te volgen monetaire beleid vindt plaats op 22 januari 2015. (ANP/BO)

In een interview met de zakenkrant Les Echos stelt de Franse minister van Financiën Emmanuel Macron dat Duitsland stilaan wel wat meer mag gaan investeren om de Europese groeimotor op toerental te krijgen. Volgens Macron is Frankrijk - als derde economie van de eurozone - alvast op de goede weg door de geplande hervormingen - om het land te 'deblokkeren' - door te voeren.Zondag 11 januari volgt een ontmoeting in Straatsburg tussen de Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Macron maakt zich sterk dat Frankrijk zondag Duitsland ervan zal proberen te overtuigen dat de nummers één en twee van de eurozone dringend extra stappen moeten zetten om het herstel binnen de eurozone brandstof te geven. Macron blijkt het meest bezorgd om de torenhoge jeugdwerkloosheid die maar niet te beteugelen blijkt.De Franse minister vreest dat de generatie die de laatste jaren de arbeidsmarkt heeft betreden, en niets dan werkloosheid heeft gekend, het risico loopt een slachtoffer te blijven.Niet enkel Duitsland, ook de Europese Centrale Bank (ECB) moet volgens Macron meer actie ondernemen om de inflatie - die intussen negatief geworden is - omhoog te krikken richting streefdoel van - net geen - 2 procent.De eerstvolgende bijeenkomst van de ECB over het te volgen monetaire beleid vindt plaats op 22 januari 2015. (ANP/BO)