De Franse economie werd in het tweede kwartaal gestuwd door een sterke export. Die ging er met 0,8 procent op vooruit. De import daalde met 0,6 procent. De consumentenbestedingen daalden met 0,2 procent, maar dat was minder sterk dan de terugval met 1,3 procent in het eerste kwartaal.

Insee gaat ervan uit dat de Franse economie over heel 2022 met 2,5 procent zal groeien. Dat komt overeen met de voorspellingen van de overheid, maar is wel iets beter dan de verwachting van de Franse centrale bank. Die rekent op een groei met 2,3 procent voor het hele jaar.

De Franse economie werd in het tweede kwartaal gestuwd door een sterke export. Die ging er met 0,8 procent op vooruit. De import daalde met 0,6 procent. De consumentenbestedingen daalden met 0,2 procent, maar dat was minder sterk dan de terugval met 1,3 procent in het eerste kwartaal.Insee gaat ervan uit dat de Franse economie over heel 2022 met 2,5 procent zal groeien. Dat komt overeen met de voorspellingen van de overheid, maar is wel iets beter dan de verwachting van de Franse centrale bank. Die rekent op een groei met 2,3 procent voor het hele jaar.